Avdelningschef Materialservice/Logistik

Avdelningschef Materialservice/Logistik

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Ditt huvuduppdrag som avdelningschef för Materialservice/logistik är att leda och utveckla arbetet med Trafikverkets försörjning till projekten av Tekniskt Godkänt Material. Inom verksamheten finns två produktionsenheter; Nässjö och Sannahed, samt enheter för verksamhetsstyrning, planering och orderhantering. Du ingår i Inköp- och logistiks ledningsgrupp och du deltar aktivt i utvecklingen av Trafikverkets samlade inköps- och logistikverksamhet både ur ett kortsiktigt och långsiktigt perspektiv. Du rapporterar direkt till Inköpsdirektören och har resultat-, kund-, budget- och personalansvar. Det kortsiktiga fokuset innebär att lösa uppdraget att på ett så effektivt sätt som möjligt samt genom snabba leveranser se till att det finns godkänt tekniskt material ute på anläggningarna. Långsiktigt innefattar uppdraget att utifrån ett strategiskt förhållningssätt analysera vilka förutsättningar som behövs skapas för att kunna möta framtida volymökningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet från chefs- eller ledarroller från liknande verksamhet samt specifikt med avseende på logistik. För att lyckas i den här rollen behöver ditt ledarskap vara strategiskt, mångsidigt och du har som chef lett och utvecklat i en processorienterad verksamhet genom andra. Chefserfarenhet från verksamhet som helt genomsyras av resultatfokus, kundvärde, medarbetarutveckling och leverantörssamverkan efterfrågas i rollen. Erfarenhet från järnvägsentreprenader är meriterande. I ditt ledarskap är du situationsanpassad och resultatfokuserad och utgår från individen, kundvärde samt verksamheten i övrigt. Du har en hög strategisk, taktisk och analytisk förmåga samt är lösningsorienterad. Som chef har du ett coachande förhållningssätt och ser samarbete som en förutsättning för resultat. Du är utvecklingsinriktad och motiveras av att leda i utveckling och har i alla lägen ett etiskt förhållningssätt. Som person är du framåt, entusiasmerande, lyhörd och kommunikativ.

Din utbildningsbakgrund är en universitets- eller högskoleexamen (180 hp) med teknisk eller ekonomisk inriktning, alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och goda kunskaper i engelska. B-körkort är ett måste.

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-02

Upplysningar

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Richard Ericsäter
0101232444

ST Anna Kraft
0101236615
Mer info
Kontaktperson Charlotte Olsson
Telefon 0101231103
Område Nässjö
Yrkesroll Organisation & ledning, Transport & Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 apr (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.