Tjänsten som skogstekniker omfattar i huvudsak arbete i tätortsnära skogar inom Nässjö kommun. Arbetet är omväxlande med både gallring, röjning och slutavverkning. Du kommer också att genomföra skogliga inventeringar och uppföljningar. Arbetslaget består till stor del av medarbetare inom olika arbetsmarknadsprojekt via arbetsförmedlingen och kommunens egen arbetsmarknadsenhet.

Kvalifikationer
Rollen som skogstekniker förutsätter att du har hög social kompetens, har lätt för att samarbeta samt förmågan att ta på dig en rådgivande roll när så krävs. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har gått 3 årig gymnasium inriktning naturbruk skog samt flera års arbetslivserfarenhet inom skogsnäring. Som skogstekniker krävs B-körkort, utökad behörighet är meriterande. Vidare krävs grönt kort för skogsarbete och motorsågskörkort A, B och C. Vi har ett högt säkerhetstänk och därför krävs ADR och gärna kunskap i första hjälpen. Vidare är det meriterande med erfarenhet från skogsavverkning med skördare och skotare, skoglig inventering och motormanuella arbeten

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Visma Recruit". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 juni 2020 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tekniska serviceförvaltningen har en bredd av yrkesområden och kompetenskrav. Inom förvaltningen bedrivs lokalvård, förvaltning av kommunens lokaler, kök för skolor och äldreboenden och trafikfrågor. Vidare svarar förvaltningen för utbyggnad av nya bostads- och industriområden samt försäljning av industri- och bostadstomter. Tekniska serviceförvaltning förvaltar kommunens skogsmark, vilket är cirka 1 500 ha. Detta omfattar både tätortsnära skog och produktionsskog.