Vik. Socialsekreterare, utredning, enhet barn och unga

Vik. Socialsekreterare, utredning, enhet barn och unga

Som socialsekreterare utreder du barns behov av stöd eller skydd, beviljar insatser genom biståndsbeslut och följer upp beslutade insatser. Arbetet utgår från både SoL och LVU. Enhet barn och unga består av ca 45 medarbetare. Vi är uppdelade i sex arbetsgrupper med olika inriktningar. Råd- och service ges via familjecentral och öppenvård där man även arbetar med familjebehandling. Vår mottagningsfunktion tar emot och bedömer orosanmälningar och ansökningar. Tre grupper utreder, fattar beslut och följer upp insatser. En särskild familjehemsgrupp följer vården för familjehemsplacerade barn. Varje arbetsgrupp har en gruppledare kopplad som leder och fördelar det dagliga arbetet. Vi är en enhet som har djup och bred erfarenhet, har arbetat länge tillsammans, trivs med varandra och där skratt är en viktig del. Vi har ordinarie BBIC-licens och dokumenterar i Combine. Extern handledning ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig med socionomexamen. Du har erfarenhet av socialtjänstens myndighetsutövning, gärna riktat till barn och unga. Du har god kännedom om socialtjänstens uppdrag och aktuell lagstiftning. Erfarenhet av BBIC är meriterande. Som person är du noggrann, självständig och har lätt för att hantera när förutsättningar och planering ändras i arbetet. Då arbetet innebär många kontakter, både internt och externt ska du ha god samarbetsförmåga, vara utåtriktad och positiv. Du ska ha lätt att uttrycka dig både i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har körkort.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 8 dec 2020 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Socialförvaltningen arbetar med socialtjänst och omsorg till medborgare som på grund av olika anledningar behöver stöd och hjälp. Vi arbetar målinriktat för att skapa en organisation med hög kompetens och kvalitet. En organisation med brukarmedverkan där individens behov sätts i centrum. Arbetet bedrivs utifrån mottot "Vi stödjer ett självständigt liv".