Stödassistent till gruppbostad LSS inom funktionshinderomsorgen

Stödassistent till gruppbostad LSS inom funktionshinderomsorgen

Vi söker stödassistenter till ny gruppbostad i Ahlsberg, Nässjö enligt LSS, personkrets 1. På gruppbostaden kommer det flytta in personer med funktionsvariationer som exempelvis har intellektuell funktionsnedsättning, autism samt psykiska och fysiska variationer. I gruppbostaden arbetar vi med att ge stöd inom de livsområden som de boende har behov av ex omvårdnad, medicinskt stöd och andra hälso- och sjukvårdsrelaterade insatser. Vi arbetar huvudsak stödjande med delaktighet i fokus. Vi erbjuder varierande arbetsuppgifter utifrån varje boendes unika behov. Uppdraget som stödassistent innefattar att utifrån den enskildes individuella behov och förutsättningar skapa möjlighet att leva som andra i samhället genom delaktighet, självständighet och normalisering. Du som stödassistent ska stödja, vägleda och motivera den enskilde i det dagliga livet i syfte att bibehålla och utveckla dennes förmågor. Målet med uppdraget är att stärka den enskildes tilltro till sin egen förmåga, så att förutsättningar skapas för utveckling, samt trygghet och struktur i vardagen. Uppdraget styrs främst av Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), Socialtjänstlagen (SoL), Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd, kommunala styrdokument samt den enskildes genomförandeplan. I uppdraget ingår att bidra till din egen, arbetsgruppens och verksamhetens utveckling.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en gymnasieutbildning inom vård- och omsorgsprogrammet eller likvärdig utbildning. Du ska ha kunskap om och erfarenhet av arbete med personer med Autism och intellektuella funktionsvariationer. Du behöver också ha förmågan att omsätta tidigare och nyvunna kunskaper i praktisk arbete. Du behöver ha ett professionellt bemötande och en kommunikativ förmåga. Du behöver ha basala kunskaper om aktuell lagstiftning. De förmågor som krävs är att du är initiativtagande och självgående vilket du visar genom att ta ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Du är strukturerad och serviceinriktad som kännetecknas av ditt lugn, din uppmärksamhet och att du är tillmötesgående i ditt bemötande. Du har en god förmåga till samarbete genom att du lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 mars 2021 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Socialförvaltningen arbetar med socialtjänst och omsorg till medborgare som på grund av olika anledningar behöver stöd och hjälp. Vi arbetar målinriktat för att skapa en organisation med hög kompetens och kvalitet. En organisation med brukarmedverkan där individens behov sätts i centrum. Några av våra verksamheter är hemtjänst, boendestöd, daglig verksamhet, särskilt boende samt öppenvårdsenheter. Vårt motto är "Vi ger stöd till bättre liv med god kvalitet i varje möte."