Socialsekreterare Brottsoffer/Våld i nära relationer

Socialsekreterare Brottsoffer/Våld i nära relationer

Inom enhet Ekonomiskt bistånd handläggs förutom ekonomiskt bistånd också ärenden rörande brottsoffer och våld i nära relationer. Handläggargruppen för brottsoffer/våld i nära relationer består av 2.5 heltidstjänster fördelat på 3 socialsekreterare som jobbar emot hela målgruppen. Då en kollega nu går på föräldraledighet söker vi en efterträdare till henne. I tjänsten ingår att möta personer som är utsatta för brott eller våld och utreda och fatta beslut om relevanta insatser. Enheten Ekonomiskt bistånd består totalt av enhetschef, gruppledare, administrativ assistent, utredningsassistent, samverkanskoordinator och 17 socialsekreterare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom eller har annan utbildning som kan bedömas som likvärdig. Som person är du noggrann, självständig och flexibel. Då arbetet innebär många kontakter, både internt och externt, behöver du vara utåtriktad och positiv och ha en god förmåga till samarbete. Du ska också ha en god förmåga till att uttrycka dig i tal och skrift. Vi ser gärna att du som söker har någon form av vidareutbildning eller fördjupningskunskaper inom området brottsoffer/våld i nära relationer. Stor vikt läggs vid den personliga lämpligheten. Körkort är ett krav.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 30 sept (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun har en sammanhållen socialförvaltning med helhetsansvar inom socialtjänstområdet där vi jobbar enligt förvaltningens motto "Vi ger stöd till bättre liv och god kvalité i varje möte". Organisationen är uppdelad i en myndighetsdel och två verkställighetsdelar. Myndighetsutövningen består av tre enheter; Ekonomiskt bistånd, Barn och Unga samt Vuxna och Funktionshinder. Vi arbetar målinrikat med att skapa en organisation med hög kompetens och god kvalité där individens behov sätts i centrum. Har du en relevant akademisk utbildning och ett intresse för myndighetsutövning kan vi erbjuda dig en tjänst i en kreativ och utvecklande miljö. Vi använder oss av verksamhetssystemet Treserva och erbjuder en planerad introduktion och extern handledning.