Socialsekretare LSS, Myndighetsutövningen

Socialsekretare LSS, Myndighetsutövningen

Då vår kollega går hem på föräldraledighet söker vi nu en socialsekreterare med inriktning LSS. Du ingår i en grupp som också omfattar handläggare med inriktning mot socialpsykiatri och missbruk. LSS-gruppen leds av en gruppledare som samordnar och ger stöd i det vardagliga arbetet och har ett särskilt ansvar för kvalitetssäkring av myndighetsutövningen. Som socialsekreterare med inriktning LSS är dina huvudsakliga arbetsuppgifter myndighetsutövning enligt LSS men också SoL. Detta innebär att mot målgruppen intellektuellt och fysiskt funktionsnedsatta utreda, bedöma och fatta beslut om stödinsatser, samt att bedriva ett aktivt uppföljningsarbete i ärendena.

Kvalifikationer
Vi söker Dig som har examen från socionomprogrammet eller annan utbildning som prövas likvärdigt. Vi tror att du har erfarenhet av myndighetsutövning riktad mot målgruppen och god kännedom om gällande lagstiftning och socialtjänstens uppdrag. Som person är du noggrann och självständig och har lätt för att hantera när förutsättningar och planering ändras i arbetet. Då arbetet innebär många kontakter, både internt och externt, bör du ha god samarbetsförmåga, vara utåtriktad och positiv. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har körkort.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Administration, Sekreterare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 22 okt 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun arbetar aktivt för att vara en socialtjänst med god arbetsmiljö, med hög kvalitet i arbetet och med ett stimulerande klimat. Vi har genomfört flera satsningar så som administrativt stöd, utökad personalgrupp och utvecklingsinriktat stöd. Organisationen I Nässjö kommun arbetar vi utifrån helhetsperspektiv kring människors behov och har därför en sammanhållen socialförvaltning som arbetar med socialtjänstens hela uppdrag. Helt enligt förvaltningens motto "Vi ger stöd till bättre liv och god kvalitet i varje möte". Förvaltningen är uppdelad i en myndighetsdel och två verkställighetsdelar. Enhet vuxna och funktionshinder tillhör myndighetsdelen och arbetar med alla åldrar inom funktionshinderområdet och i övrigt från 20 år och uppåt. Vår enhet består idag av ca 25 anställda med specialinriktning för fysiskt och intellektuellt funktionsnedsatta (LSS), psykiskt funktionsnedsatta (socialpsykiatri), missbruk samt äldre. Vi är en grupp som är starkt engagerad i socialt arbete och att få hög kvalitet i vårt utförande. Vi är en grupp som trivs att arbeta med varandra där skratt är en viktig del mellan kollegor. Vi dokumenterar i Combine. Extern handledning ingår i tjänsten. Vi arbetar aktivt med att du som nyanställd ska få en god introduktion och vidareutbildning utifrån din tidigare erfarenhet. Detta görs enligt introduktions- och utbildningsplan. Nässjö kommun har en bra personal- och lönepolitik.