Personlig assistent

Personlig assistent

Vi söker personliga assistenter till två olika arbetsplatser. På arbetsplats ett ingår man i FO-patrull vars uppgift är att verkställa personlig assistans till flera brukare bosatta i Nässjö kommun som valt kommunen som utförare. Brukarna har olika funktionsnedsättningar, fysiska-, intellektuella-, och psykiska. Vi jobbar på aktuell arbetsplats dygn-, dag- och kvällspass. På arbetsplats två ingår man i en arbetsgrupp som arbetar kring en person med psykisk funktionsnedsättning. Vi jobbar på aktuell arbetsplats med majoriten av passen dygn. Som personlig assistent fungerar du som brukarens förlängda armar där ditt uppdrag är att stötta och hjälpa den assistansberättigade till att leva ett självständigt liv med goda levnadsvillkor. Vi arbetar utifrån metoderna IBIC, lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Vi erbjuder dig: - Engagerade kollegor och närvarande ledarskap. - Metodhandledning. - God introduktion. - Inflytande och möjlighet till att påverka schemaplaneringen.

Kvalifikationer
Vi söker dig med examen från vård-och omsorgsprogrammet eller barn-och fritidsprogrammet. B-körkort på manuell bil är ett krav. Du som söker är trygg och stabil i dig själv och har förmåga att anpassa dig utifrån situation. Som person är du lugn och förmår att bibehålla lugnet i stressituationer. Du är uthållig och ser möjligheter. Du behärskar det svenska språket i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi arbetar utifrån metoderna IBIC, lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik och vi ser gärna att du har kunskap inom detta.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 dec 2019 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Socialförvaltningen arbetar med socialtjänst och omsorg till medborgare som på grund av olika anledningar behöver stöd och hjälp. Vi arbetar målinriktat för att skapa en organisation med hög kompetens och kvalitet. En organisation med brukarmedverkan där individens behov sätts i centrum. Några av våra verksamheter är hemtjänst, boendestöd, daglig verksamhet, särskilt boende samt öppenvårdsenheter. Vårt motto är "Vi ger stöd till bättre liv med god kvalitet i varje möte."