Familjebehandlare, Öppenvården, Enhet barn och ungdom

Familjebehandlare, Öppenvården, Enhet barn och ungdom

Barn och ungdomsenhetens öppenvårdsgrupp arbetar med kvalificerat psykosocialt behandlingsarbete riktat till barn och ungdomar (0-20 år) och deras familjer. Målet är att stärka föräldrarnas förmåga så att familjerna ges bättre förutsättningar att själva hantera sin livssituation. Öppenvården ansvarar också för att verkställa ungdomsvård enligt LUL (lagen om unga lagöverträdare). Öppenvården arbetar på uppdrag från socialsekreterare. Öppenvården erbjuder också kortare Råd- och serviceinsatser. Den behandlingsmässiga grunderna är systemteori och anknytningsteori med tydligt fokus på varje individs specifika behov, familjen och nätverket. Som familjebehandlare arbetar du med familjesamtal, familjepedagogiska insatser, nätverksarbete och individuellt behandlingsarbete. Öppenvårdens arbete utvärderas kontinuerligt genom systematisk uppföljning av de insatser som ges.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom, socialpedagog eller har annan utbildning som tillsammans med arbetslivserfarenhet bedöms som likvärdig. Du har god kännedom om gällande lagstiftning och socialtjänstens uppdrag. Du har erfarenhet av psykosocialt arbete riktat till barn och ungdomar. Meriterande är familjeterapeutisk utbildning och utbildning i evidensbaserade behandlingsmetoder riktade till målgruppen, liksom erfarenhet av arbete med människor från andra kulturer. Som person är du noggrann och självständig. Du har lätt för att hantera när förutsättningar och planering ändras i arbetet. Då arbetet innebär många kontakter, både internt och externt, bör du ha god samarbetsförmåga, vara utåtriktad och positiv. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har körkort.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 nov 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Är du erfaren familjebehandlare? Vill du ingå i en kompetent och erfaren öppenvårdsverksamhet ? Välkommen till Nässjö! Nässjö kommun arbetar utifrån ett helhetsperspektiv på människors behov och har därför en sammanhållen socialförvaltning som arbetar med socialtjänstens hela uppdrag, under mottot "Vi ger stöd till bättre liv med god kvalitet i varje möte". Vi på enhet barn och ungdom är starkt engagerade i socialt arbete och vill hålla hög kvalitet i vårt utförande. Nässjö kommun värderar medarbetarnas kompetens högt och vill ge rätt förutsättningar att genomföra jobbet med bra kvalitet och med en välmående personal. Medarbetarna ska ha tid för reflektion och en balanserad ärendemängd. Vi erbjuder dig: - Bra personalpolitik - Bra lön - Nära och stabil arbetsledning - Extern handledning - Engagerade medarbetare och chefer - Digitalt processtöd - Kompetensutveckling - Delaktighet och möjlighet att påverka beslut och resultat - God introduktion Enhet barn och ungdom tillhör Avdelning myndighetsutövning och arbetar med barn och unga 0-20 år och deras familjer. Hela enheten består idag av ca 50 anställda med specialinriktning för mottagning, barn- eller ungdomsutredning, familjehemsvård, familjecentral samt öppenvård.