Enhetschef, Enhet barn och ungdom, insatser

Enhetschef, Enhet barn och ungdom, insatser

Som enhetschef har du personal-, budget och verksamhetsansvar för öppenvård, socionomer på familjecentral, särskilt kvalificerade kontaktpersoner/familjepedagoger samt familjehemsgruppen. I dessa grupper arbetar idag drygt 20 personer, varav två gruppledare.

Tillsammans med medarbetarna utvecklar du metoder, arbetsformer och samverkan, samt följer upp kvaliteten i de insatser som utförs. Du leder enhetens mål- och verksamhetsstyrning och stödjer och inspirerar till att nå de uppsatta målen. Du ingår i ledningsgrupp både på avdelningsnivå och enhetsnivå samt representerar nämnden internt och externt. Du föredrar enhetens ärenden i utskott.

Vi erbjuder dig:
- Bra lön och anställningsvillkor
- Kompetensutveckling
- Engagerade medarbetare och chefskollegor
- Goda möjligheter att bedriva utvecklingsarbete
- Ledningsgruppsarbete med helhetssyn på socialtjänstens uppdrag

Nässjö kommun värderar medarbetarnas kompetens och arbetsmiljö högt och vill ge alla rätt förutsättningar att genomföra jobbet med god kvalitet. Inom barn och ungdom används därför digitala processtöd och verktyg för arbetstyngdsmätning. Stort fokus läggs på god introduktion och systematisk kompetensutveckling.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom eller har annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av kvalitetsutveckling, målstyrning och systematisk uppföljning.

Du har god kunskap om socialt förändringsarbete för barn och unga och är väl insatt i socialtjänstens arbete.

Som person är du;
- tydlig, noggrann och har lätt för att prioritera,
- utvecklingsinriktad och har god förmåga att sätta strukturer, förmedla stabilitet och realistiska mål,
- relationsinriktad, lyhörd och pedagogisk i de många kontakter som ledarrollen innebär,
- duktig på att uttrycka dig i tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har körkort.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 nov (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Är du socionom med bred erfarenhet och ett engagerat ledarskap? Vill du ingå i ett stabilt chefsteam där vi tillsammans löser dagens och morgondagens utmaningar inom socialtjänsten? Välkommen till Nässjö!

Vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv på människors behov. Därför har vi en sammanhållen förvaltning som arbetar med socialtjänstens hela uppdrag under mottot "Vi ger stöd till bättre liv med god kvalitet i varje möte".

Enhet barn och ungdom tillhör Avdelning myndighetsutövning och arbetar med barn och unga 0-20 år och deras familjer. Enheten består idag av drygt 50 anställda med specialinriktning för mottagning, barn- eller ungdomsutredning, ensamkommande, familjehemsvård, öppenvård, samt familjecentral. Arbetet leds av två enhetschefer med ansvar för utredning respektive insatser.