Ekonomi- och planeringschef för socialförvaltningen, Nässjö kommun

Ekonomi- och planeringschef för socialförvaltningen, Nässjö kommun

Socialförvaltningen söker en ekonomi- och planeringschef där arbetet innebär att ansvara för ekonomi på ett övergripande och strategiskt plan inom förvaltningen tillsammans med andra nyckelpersoner. Du ska vidareutveckla och kvalitetssäkra arbetet avseende ekonomistyrning samt processerna kring budget, uppföljning, redovisning och bokslut på nämndnivå. Du kommer att agera både strategiskt och operativt i arbetet med att ta fram beslutsunderlag och rapporter samt göra analyser och uppföljningar. En viktig del i ditt uppdrag är att till tjänstemän och politiker kommunicera fakta, analyser och konsekvenser på ett enkelt, tydligt och pedagogiskt sätt. Huvudfokus på uppdraget kommer att vara verksamhetsstyrning utifrån ett ekonomiskt perspektiv. I ditt uppdrag ingår att tillsammans med förvaltningschef och avdelningschefer upprätta socialnämndens budget, prognoser, bokslut och verksamhetsplaner. Du utvecklar och stödjer förvaltningens chefer i uppföljning och arbetsmetoder inom business intelligence. Du har ett direkt arbetsledande ansvar för sex medarbetare, inom ekonomi- och nämndsarbete. Du rapporterar direkt till förvaltningschef och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Du är föredragande i nämnder och utskott.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi med flera års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Du har arbetat i en politisk styrd organisation på en övergripande strategisk nivå. Som person är du tydlig i din kommunikation, strukturerad, analytisk och kan jobba självständigt. Du är handlingskraftig och initiativtagande. Vidare har du lätt för att samarbeta. Du förklarar med god pedagogisk förmåga ekonomiska, verksamhetsmässiga begrepp och samband. Du har mycket god förmåga att se helheten och förstå verksamheten för att göra kvalificerade analyser och bedömningar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande. Urval sker löpande.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 jan 2020 (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Socialförvaltningen satsar, vi inspirerar andra! Tillsammans i samverkan med stort engagemang och delaktighet arbetar vi med ständiga förbättringar. Vi satsar på en attraktiv arbetsmiljö och en verksamhet i framkant! Socialförvaltningen ger insatser till medborgare som på grund av ålder eller funktionsnedsättning behöver stöd i sin dagliga livsföring. Vi arbetar målinriktat för att skapa en organisation med hög kompetens och kvalitet. En organisation med brukarmedverkan där individens behov sätts i centrum. Vårt motto är "Vi ger stöd till bättre liv med god kvalitet i varje möte."