Kommunekolog med inriktning mot natur- och vattenvård

Kommunekolog med inriktning mot natur- och vattenvård

Som kommunekolog har du ett övergripande ansvar för kommunens strategiska och operativa natur- och vattenvårdsarbete. Huvudsakliga arbetsuppgifter som ingår i jobbet som kommunekolog är: * Handläggning av ärenden enligt miljöbalken * Miljöövervakning * Planera och administrera kommunens kalkverksamhet * Planera och genomföra natur- och vattenvårdsprojekt, så kallade LONA- och LOVA-projekt * Driva kommunens vattengrupp * Jobba för att kommunen når miljömålen inom ditt ansvarsområde * Besvara remisser, enkäter från olika myndigheter, i egenskap av kommunrepresentant Som kommunekolog har du mycket kontakter med myndigheter och organisationer, markägare, kommuninvånare och representanter för andra förvaltningar inom kommunen. Du ingår i flertal arbetsgrupper där din kompetens inom vatten- och naturvård behövs i arbetet med exploatering, fysisk planering och bygglovsärenden. Du kommer även att stödja övrig tillsynspersonal i handläggning av ärenden som rör påverkan natur- och vattenvårdsfrågor, exempelvis dagvatten, luftkvalitet, dispenser och skötsel samt klagomål.

Kvalifikationer
Vi söker dig med en utbildning från högskola/universitet med inriktning mot ekologi, biologi, naturvård eller motsvarande, gärna kunskaper i miljöbalken. Du har också förmågan att på egen hand driva projekt framåt, nå uppsatta mål och tidplaner. Du är kontaktskapande, initiativrik och har lätt för att samarbeta. Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi ser gärna att du har några års yrkeserfarenhet inom området och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort krävs.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 jan 2021 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Samhällsplaneringskontoret i Nässjö söker en kommunekolog. Du kommer att få jobba i en naturskön kommun som ligger högst upp på det småländska höglandet. Nässjö är en järnvägsknut med goda kommunikationer åt alla väderstreck. Kommunen har drygt 30 000 invånare och befolkningskurvan pekar uppåt. Samhällsplaneringskontoret består av ca 30 anställda fördelade på tre enheter; Miljö, Plan- och bygg samt Karta. Samhällsplaneringskontoret ansvarar för kommunens arbete med bland annat fysisk planering, bygglov, tillsyn, miljö- och hälsoskydd samt kart- och mätningsverksamhet. På miljöenheten jobbar 10 personer med bland annat miljötillsyn, livsmedelskontroll, hälsoskydd och förorenad mark.