Kart- och Mätningsingenjör

Kart- och Mätningsingenjör

Som Kart- och mätningsingenjör har du möjlighet att både jobba inne och ute i fält. Tjänsten innebär möjlighet till ett varierande jobb inom kart- och mätningsverksamheten. En viss flexibilitet i tjänstens innehåll finns beroende på intresse, erfarenhet och enhetens behov. I denna roll inom kartenheten kommer du att kunna arbeta brett inom verksamhetsområdet. Detta innebär både uppgifter i framtagandet av kartunderlag i byggprocessen och utsättning samt delar som rör kommunens egna kartmaterial med utredningar, underlag och leveranser.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad lantmätare, lantmäteriingenjör, mätningsingenjör, kartingenjör, GIS-ingenjör eller har motsvarande arbetserfarenhet inom yrket. Du är noggrann och trivs med eget ansvar. Du har ett resultatinriktat arbetssätt och värnar om enhetens framgång. Du har grundläggande kunskaper om: * Kartframställning * Mätning och beräkning Meriterande är: * Erfarenhet i förrättningsförberedelse enligt KFF-avtal * Arbete på väg - grundkompetens nivå 1 * Erfarenhet av Fotogrammetri och Lidar data * Kunskap inom Autocad Map 3D, TopoCad, FME och ArcGIS (ESRI) * Kunskap om fastighetsbildning och upprättande av fastighetsförteckningar * Erfarenhet ifrån Trimble utrustning Du är kontaktskapande, initiativrik och har lätt för att samarbeta och bygga relationer. Arbetet är utåtriktat och förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt att du är serviceinriktad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 jan (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Samhällsplaneringskontoret i Nässjö söker en Kart- och mätningsingenjör för kartenheten. Du kommer att få jobba i en naturskön kommun som ligger högst upp på det småländska höglandet. Nässjö är en järnvägsknut med goda kommunikationer åt alla väderstreck. Kommunen har drygt 30 000 invånare och befolkningskurvan pekar uppåt. Samhällsplaneringskontoret består av cirka 30 anställda fördelade på tre enheter; miljö, plan- och bygg samt karta. Samhällsplaneringskontoret ansvarar för kommunens arbete med bland annat fysisk planering, bygglov, tillsyn, miljö- och hälsoskydd samt GIS, kart- och mätningsverksamhet. På kartenheten arbetar 7 personer med GIS, mätningsverksamhet, kartframställning och adresser. Kommunen har även ett KFF-avtal med Lantmäteriet vilket betyder att vi driver en kommunal medverkan i den statliga fastighetsbildningen.