Vikariat som förskollärare till Åkers förskola

Vikariat som förskollärare till Åkers förskola

Om arbetsplatsen
Nässjö kommun arbetar ett stort antal mycket engagerade medarbetare, som året runt utför ett av de viktigaste yrkena vi har. Vi tror på, och vi är faktiskt lite kända för den upplevda delaktigheten bland medarbetare. Tillsammans har vi tagit fram både en vision och en verksamhetsidé. Dessutom gillar vi korta beslutsvägar där alla kan göra sin röst hörd och dessutom vara med och påverka. Vår kultur präglas av en attityd där ingenting är omöjligt. Vi levererar resultat och lär av varandra. Förskolorna i Nässjö har verksamhetschef, utvecklingsledare, IT-pedagoger, förskollärare med utvidgat utvecklingsuppdrag samt en hög andel specialpedagoger sett till antal förskolor, så här finns det fokus på förskolan och möjlighet att utvecklas. Och nu letar vi efter dig! Vi erbjuder alla nyutexaminerade förskollärare en mentor samt en i övrigt utvecklad introduktion i arbetet. Allt för att du ska känna dig så förberedd som möjligt. Här kommer du dessutom att tillhöra en verksamhet där du får möjlighet att prova dina idéer. Sånt gillar vi! Alla förskolor i kommunen har fem kompetensutvecklingsdagar per år. För tillsvidareanställd personal har vi fria arbetskläder för utomhusbruk och ett eget digitalt verktyg. Åkers förskola är belägen i Nässjö och stod färdigt hösten 2014. Förskolan består av sju avdelningar, där den ena avdelningen är uteavdelningen Stock och Sten. Vi har en stor gård med mycket utrymme för lek och naturen finns nära till hands. På förskolan finns det en stor ateljé där barnen får använda sin kreativitet tillsammans med en ateljépedagog.

Arbetsuppgifter
Vill du bli en en del av vårt positiva och härliga gäng på Åkers förskola? Du arbetar tillsammans i ditt team med undervisning och ansvarar för utbildningen i förskolan med Lpfö-18 som bas. Ditt uppdrag som förskollärare innebär undervisning och organisation av aktiviteter för barn. Vi söker dig som är tydlig ledare, tar tillvara och ser barns intressen och förmågor. Tillsammans med teamet skapas en trygg och inspirerande lärmiljö som är tillgänglig för alla barn. Arbetet fördelas inom arbetslaget utifrån Lpfö-18. Vi strävar efter att arbeta med vårt systematiska kvalitetsarbete, dokumentation, planering och möten inom arbetstid. Undervisningen med barnen bedrivs i mindre grupper under större delen av dagen. Vår värdegrund grundas i ett öppet och positivt klimat där olikheter ses som berikande.

Kvalifikationer
Intresse av och förmåga att samarbeta med både barn och vuxna är viktigt. Du har ett bra förhållningssätt som skapar goda relationer till barnen, vårdnadshavare och kollegier. Du är: - nyfiken, medforskande och reflekterande i ditt arbetssätt - kreativ, modig och vågar prova nya lösningar som driver verksamheten framåt - positiv och engagerad - samarbetsvillig Arbetet bedrivs i arbetslag och det krävs att du kan och tycker om att samarbeta.

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag. Rekrytering sker löpande.
Mer info
Kontaktperson Camilla Pettersson
Telefon 0380-518607
Område Nässjö
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.nassjo.se
Sista ansökningsdag 23 maj 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.