Vi söker förskollärare till Annefors förskola med inriktning hållbar utveckling

Vi söker förskollärare till Annefors förskola med inriktning hållbar utveckling

Om arbetsplatsen
Vi är Nässjö kommuns förskolor. Här jobbar ett stort antal mycket engagerade medarbetare, som året runt utför ett av de viktigaste yrkena vi har. Vi tror på, och vi är faktiskt lite kända för den upplevda delaktigheten bland medarbetare. Tillsammans har vi tagit fram både en vision och en verksamhetsidé. Dessutom gillar vi korta beslutsvägar där alla kan göra sin röst hörd och vara med och påverka. Vår kultur präglas av en attityd där ingenting är omöjligt. Vi levererar resultat och lär av varandra. Förskolorna i Nässjö har verksamhetschef, utvecklingsledare, IT-pedagoger, förskollärare med utvidgat uppdrag samt hög andel specialpedagoger sett till antal förskolor, så här finns det fokus på förskolan och möjlighet att utvecklas. Och nu letar vi efter dig! Runt årsskiftet 2020/2021 öppnades Annefors förskola som en ny förskola i helt nybyggda lokaler. Förskolan arbetar med hållbarhet och återbruk. Tillsammans utforskar vi nya sätt att tänka och använda material i omgivningen. Visionen är att skapa en nyfikenhet där kreativiteten inte sätter några gränser. Miljön ska vara meningsskapande för våra barn där vi lär i ett samspel där alla ska känna att de kan lyckas och utmanas. Det är genom lek och glädje barnen utvecklas och lärandet sker. Förskolan ligger centralt i Nässjö och har gångavstånd till såväl skogen som stadsparken och biblioteket. På förskolan arbetar ett tjugotal pedagoger fördelat i tre olika team; Uppfinnarna, Upptäckarna och Utforskarna. Teamen är uppdelade i mindre grupper större delen av dagen och veckan. För tillsvidareanställd personal har vi fria arbetskläder för utomhusbruk och ett eget digitalt verktyg. Alla förskolor i kommunen har fem kompetensutvecklingsdagar per år. Det betyder att vi satsar på förskolans personal!

Arbetsuppgifter
Som förskollärare medverkar du till att en positiv och utvecklande miljö, med en god balans av omsorg och lärande, för varje barn och för hela barngruppen. Det gör du genom att ansvara för det pedagogiska arbetet enligt förskolans verksamhetsmål och läroplan. Du tar ansvar för hela förskolan och förstår att du tillsammans med övriga förskollärare på förskolan är pedagogiskt ansvariga för alla barn. Du delar gärna med dig av dina kunskaper och eftersträvar ständigt att utveckla dig själv i ditt yrke som förskollärare. Du står stadigt vid förändringar och har förmåga att följa och skapa förståelse över fattade beslut. Förskolans arbete präglas av ett interkulturellt förhållningssätt där vi lägger stor vikt vid goda relationer till barnen och deras familjer. Du är intresserad av inriktningen hållbarhet och återbruk och strävar efter att utveckla och utvecklas inom det. För att tjänsten ska gälla tills vidare krävs att du har förskollärarlegitimation.

Kvalifikationer
För oss är det viktigt med erfarenhet, men det är ännu viktigare att du är rätt person. Det viktiga är inte vad du har gjort, utan vad du kommer att göra hos och tillsammans med oss. Vi söker dig nyexaminerad eller legitimerad förskollärare med en förmåga att se möjligheter, lösningar, har god samarbetsförmåga och har en förmåga att skapa goda relationer till barn, vårdnadshavare och kollegor. Du är medforskande och reflekterande samt vågar prova på lösningar som driver förskolans utbildning framåt. Genom din öppenhet och nyfikna förhållningssätt vågar du förändra det som behöver förändras. Det är en självklarhet för dig att systematiskt utvärdera och kvalitets höja utbildningen och att du ser digitalitet som en naturlig del i undervisningen, samt att du har ett intresse för att utveckla nya arbetsmetoder och sprida kunskap och erfarenheter till dina kollegor.

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande. Rekrytering sker löpande.
Mer info
Kontaktperson Özlem Selin
Telefon 0380-51 74 40
Email Mejla Özlem Selin
Område Nässjö
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.nassjo.se
Sista ansökningsdag 14 okt 2022 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.