Verksamhetschef hälso- och sjukvård

Verksamhetschef hälso- och sjukvård

Om arbetsplatsen
Socialförvaltningen arbetar utifrån ett helhetsperspektiv på medborgarnas behov och har därför en sammanhållen socialförvaltning som arbetar med socialtjänstens hela uppdrag, under mottot "Vi stödjer ett självständigt liv". Vi arbetar målinriktat för att skapa en organisation med hög kompetens och kvalitet. En organisation med brukarmedverkan där individens behov sätts i centrum.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara föredöme inom socialnämndens verksamheter. Du engagerar dig i medarbetarna, bedriver och utvecklar vården utifrån Esters behov samt arbetar med ständiga förbättringar. Du har din drivkraft i hälso- och sjukvårdsfrågor med tillhörande rehabilitering. Vi vill att du kompletterar oss, och förstärker vår gemensamma ledning med planering och genomförande, kompetensutveckling inom hälso- och sjukvården, patientsäkerhets- och kvalitetsarbete så att Ester får den vård och omsorg hon behöver, när hon behöver den och på det sätt som hon behöver den. Vi vill bidra till en säker, god och Nära Vård. Du leder operativt och strategiskt hälso- och sjukvårdsenheten tillsammans med enhetschefer för specialistsjuksköterskor, sjuksköterskor, specialistundersköterskor samt fysio- och arbetsterapeuter. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp som präglas av framåtanda, prestigelöshet och viljan att ständigt förbättra. Vi gläds åt varandras resultat och ser till verksamhetens bästa. Du rapporterar direkt till Socialchefen. Som avdelningschef samverkar du kontinuerligt med förvaltningens medicinskt ansvariga sjuksköterska (MAS), cheferna för äldreomsorgen och funktionshinderomsorgen men också vårdcentraler och specialistsjukvård. Du ingår i regionala nätverk för hälso- och sjukvård och rapporterar hälso- och sjukvårdsfrågor till förtroendevalda i Socialnämnden. Som avdelningschef är du tillika Verksamhetschef hälso- och sjukvård i Nässjö Kommun. Du får också möjlighet att leda arbetet utifrån länsgemensamt arbete Gemensam plan för primärvård.

Kvalifikationer
Du har en legitimerad hälso- och sjukvårdsexamen och har väl vitsordade erfarenheter i rollen som chef/ledare. Du har också goda ledarerfarenheter av systematiskt förbättringsarbete och projektledningsarbete. Du är starkt engagerad av hälso- och sjukvårdsfrågor och tar initiativ till, att i samverkan utveckla metoder och kompetens för att möta dagens och framtidens behov inom den kommunala hälso- och sjukvården. Du har lätt för att samverka med andra professioner och företrädare. Du inspirerar andra till delaktighet. Du är väl förtrogen med kommunal hemsjukvård, demens- och palliativvård, samsjuklighet, psykisk ohälsa samt rehabilitering. Som person är du strukturerad, pedagogisk och analytiskt och kan arbeta självständigt. Du är prestigelös och inlyssnande samt har en mycket god planerings- och samarbetsförmåga. Du har en god förmåga att se helheten och sätta hälso- och sjukvården i sitt rätta sammanhang. Du är en engagerad ledare som arbetar nära medarbetarna och verkar för god delaktighet. Du arbetar med ständiga förbättringar och planerar för kontinuerlig kompetensutveckling av vårdens medarbetare. Du samverkar och tillser hälso- och sjukvårdsinsatserna för våra målgrupper inom äldreomsorg och funktionshinderomsorg. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Malin Johansson
Telefon 0380-51 73 15
Område Nässjö
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.