Skolsköterska

Skolsköterska

Om arbetsplatsen
Nu söker vi dig som vill arbeta som skolsköterska i Nässjö kommun. Du kommer att vara en del i elevhälsans medicinska insats och få möjlighet att hjälpa till som skolsköterska på en eller flera skolor.

Arbetsuppgifter
Som skolsköterska har du stora möjligheter att själv lägga upp ditt arbete tillsammans med övriga professioner på skolan. Du arbetar tvärprofessionellt och i team, tillsammans med kurator, specialpedagog, lärare, studie- och yrkesvägledare och rektor. Tillsammans utgör ni elevhälsoteamet på skolan som har till uppgift att undanröja hinder och skapa bästa möjliga förutsättningar för elevens utveckling och lärande. Skolsköterskans uppdrag utgår från de styrdokument som finns i hälso- och sjukvårdslagen, skollagen och vägledning för elevhälsan Arbetet som skolsköterska innebär bla hälsosamtal, vaccinationer, delta i samordnade möten med olika aktörer, öppen mottagning, bistå med medicinsk kompetens. Det innebär också ofta tillsammans med kurator att genomföra gruppsamtal och lektioner kring hälsa, kropp, sexualitet m.m. Du samordnar och bokar också in besök till skolläkaren för de som behöver, och dokumentation sker i Prorenata. Som skolsköterska har du möjlighet att göra skillnad på individ-, grupp- och organisationsnivå. Inom elevhälsans medicinska insats arbetar vi systematiskt med kvalitetsutveckling och förbättringsarbeten. Som skolsköterska i Nässjö kommun tilldelas du en mentor, vid anställningens början, som är särskilt ansvarig för din introduktion och stöttar dig kring frågor som uppkommer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till distriktssköterska, barnsjuksköterska eller skolsköterska. Vi ser gärna att du har arbetat som skolsköterska tidigare: Om du inte har erfarenheten och är nyfiken, så är du också välkommen att söka. Kanske känner du att det är dags att ta dig an nya utmaningar tveka då inte med att skicka in din ansökan så vi får möjlighet att berätta mer om tjänsten, och du får möjlighet att berätta om vad du kan bidra med. Också du som inte har erfarenhet, men har relevant utbildning är välkommen att söka. Du är flexibel, kreativ, och ser möjligheter både hos individen men också i organisationen. Du är driven och vill vara med i det systematiska kvalitetsarbetet, och ser vikten av uppföljning och utveckling utifrån identifierade behov. Du vågar uttrycka dina åsikter, i syfte att utveckla verksamheten och med elevens bästa i fokus. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Anna-Carin Mähler Sandstedt
Telefon 0722101509
Område Nässjö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 3 juni 2022 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.