Skollogoped sökes till Centrala elevhälsan, Nässjö kommun.

Skollogoped sökes till Centrala elevhälsan, Nässjö kommun.

Om arbetsplatsen
Inom den centrala elevhälsan i Nässjö Kommun arbetar flera olika professioner, vars huvudsakliga uppgift är att bidra till att undanröja hinder för elevers utveckling och lärande. Här arbetar du tillsammans med psykologer, specialpedagoger, kuratorer, skolsköterskor, speciallärare, läkare m.fl. och i nära samarbete med skolorna i Nässjö Kommun. Du tillsammans med våra erfarna specialpedagoger inom tal- och språk ingår i centrala elevhälsans språkteam. Tillsammans utvecklar och planerar ni insatser utifrån identifierade behov, med utgångspunkt i evidensbaserade metoder.

Arbetsuppgifter
Skolans verksamhet och elevernas måluppfyllelse är grundläggande frågor för vårt samhälles framtid. Skolans styrdokument betonar vikten av att utveckla och använda språket i lärande och i kommunikation. Med din specialistkunskap om språkutveckling och kommunikativa hinder är du en viktig samarbetspartner för personal inom vår pedagogiska verksamhet. Som skollogoped i Nässjö kommun arbetar du för att barn och elever ska uppnå verksamhetens mål i relation till läroplanen. Det innebär att: Du arbetar på organisations-, grupp- och individnivå. Genom samarbete med pedagoger och elevhälsopersonal bidrar du i det hälsofrämjande, förebyggande och åtgärdande arbetet. Du kan utföra kartläggning, bedömning och träning gällande kommunikation, språk och tal samt läsning och skrivning. Du bidrar till förståelse för de utmaningar som språket i undervisningen innebär i skolans alla ämnen och kan förmedla kunskap om hur situationen kan anpassas för att minska den språkliga sårbarheten. Du samverkar med externa aktörer, till exempel logopedmottagning, habilitering eller barn- och ungdomspsykiatri. Du tar ansvar för att logopedisk kompetens kommer övriga professioner till del genom handledning och kompetensutveckling, så att den gynnar verksamheten och eleverna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad logoped gärna med erfarenhet av arbete inom skola. Du har erfarenhet av att arbeta med barn med särskilda behov. Du är trygg och stabil i din yrkesroll. Du utvecklar elevens förmåga att lära både självständigt och tillsammans med andra. Du motiveras av att samarbeta och skapa goda relationer med både elever, föräldrar och kollegor. Du lägger stor vikt vid att nå upp till mål och behålla hög kvalitetsstandard. Din kommunikativa förmåga är hög, och du har god förståelse för att människor tar till sig kunskap på olika sätt och anpassar därför ditt sätt att förmedla ditt budskap. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt och systematiskt sätt. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet för denna tjänst. Urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Lina Rancinger
Telefon 0380-517221
Område Nässjö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Optiker & Audionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 okt 2022 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.