Rosenholmsskolan söker Lärare årskurs 4-6

Rosenholmsskolan söker Lärare årskurs 4-6

Om arbetsplatsen
Vill du arbeta på en F-9 skola där man ser eleverna utvecklas ända från förskoleklass till årskurs 9? Då har du hamnat rätt! Forserum är ett mindre samhälle dit du tar dig enkelt med tåg från både Nässjö och Jönköping. Då Rosenholmsskolan är Nässjö kommuns enda F-9 skola försöker vi förvalta fördelen med vår flexibilitet och de snabba beslutsvägarna väl. Enligt prognosen så växer samhället och därav också skolan. För tillfället är det cirka 340 elever på skolan i åldrarna 6-16 år. Lärarbehörigheten är hög och verksamheten är i ständig utveckling. Vi är en skola som arbetar med hela årskurser i stället för klassuppdelningar. Vi har valt att göra detta för att kunna göra flexibla grupper utifrån tex ämne och/eller behov. Klasserna varierar i storlek från 25 till 40 elever och det finns alltid två mentorer/klassföreståndare per klass. Vi har ett aktivt EHT team som träffas varje vecka för diskussion av elevärenden men även förebyggande arbete på både grupp- och individnivå. Teamet består av särskilda lärare kopplade till olika klasser. Målet på Rosenholmsskolan är att alla elever ska bli sedda och utmanade utifrån sina egna förutsättningar, erfarenheter och behov. För att alla elever ska känna trygghet på skolan så lägger vi stor vikt vid vårt värdegrundsarbete som vi kallar STARS. Vi utvecklar våra förmågor att respektera varandras olikheter och tillsammans arbeta med en stimulerande lärmiljö.

Arbetsuppgifter
Vi söker en driven, utbildad lärare som gillar utmaningar. Du är en lagspelare och utgår från skolans styrdokument samt visar stor lyhördhet för elevernas behov. Tillsammans med dina kollegor stimulerar du alla elevers utveckling och lärande. Du tar tillvara på elevernas lust och nyfikenhet samt verkar för en trygg och tillgänglig lärmiljö. Du kommer att vara mentor på mellanstadiet samt tillhöra ett arbetslag med både rutinerade och nyutexaminerade lärare

Kvalifikationer
o Har en lärarexamen 4-6 alternativt 1-7 o Är flexibel och är lyhörd för förändringar o Har en god organisationsförmåga o Har ett positivt förhållningssätt o Tycker om utmaningar o Visar ett starkt engagemang för våra elever o Kan skapa ett gott arbetsklimat med både elever och personal

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Johan Wirzén
Telefon 0705417033
Område Nässjö
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 maj 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.