Planarkitekt

Planarkitekt

Om arbetsplatsen
Samhällsplaneringskontoret i Nässjö söker en planarkitekt. Du kommer att få jobba i en naturskön kommun som ligger högst upp på det småländska höglandet. Nässjö är en järnvägsknut med goda kommunikationer åt alla väderstreck. Kommunen har drygt 31000 invånare och befolkningskurvan pekar uppåt. Samhällsplaneringskontoret består av cirka 30 anställda fördelade på tre enheter; miljö, plan- och bygg samt karta. Samhällsplaneringskontoret ansvarar för kommunens arbete med bland annat fysisk planering, bygglov, tillsyn, miljö- och hälsoskydd samt kart- och mätverksamhet. På plan- och byggenheten arbetar 10 personer med fysisk planering, stadsmiljöprojekt, bygglov, tillsyn, energirådgivning, bostadsanpassning med mera.

Arbetsuppgifter
Du kommer få arbeta med både översiktsplanering och detaljplaner och beroende på projekt sker det självständigt eller i grupp. Du blir en del i ett team på fyra planarkitekter. Tyngdpunkten i uppgifterna varierar över tid och innebär även att leda olika projekt, ha särskilda ansvarsområden, ta fram planeringsunderlag och illustrationer. Just nu är vi i inledningsfasen av arbetet med ny kommunövergripande översiktsplan. Förutom ett nära samarbete med övriga medarbetare på kontoret jobbar du aktivt tillsammans med andra förvaltningar och kommunens bolag kring samhällsbyggnadsfrågor för att värna och utveckla Nässjö kommun. En viktig del i arbetet är att ge råd, stöd och information till allmänhet och företag och i samverkan med övriga kommunanställda verka för en hög servicenivå. I uppgifterna ingår att skriftligt och muntligt presentera ärenden, projekt och planer och arbeta med medborgardialog. Kommunen växer och har ett uttalat mål att öka planberedskapen för bland annat bostäder och verksamheter. Du kommer att bli en viktig person för kommunen och dess utveckling som sker i dialog med kommunens innevånare, företag och förtroendevalda.

Kvalifikationer
Vi söker dig som antingen är planarkitekt, landskapsarkitekt, arkitekt, samhällsplanerare eller har annan relevant akademisk utbildning gärna i kombination med erfarenhet från arbete inom sakområdet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. För arbetet behöver du vara utåtriktad, flexibel, ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du kan jobba både självständigt och i grupp med vana av att arbeta i projekt. Det är viktigt att vara lösningsorienterad och ha förmågan att driva projekt framåt. Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och har lätt för att bygga relationer. Det är viktigt att vara lyhörd, med respekt för alla kompetenser inom planprojektet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi arbetar bland annat med AutoCAD, Focus Detaljplan, ByggR, InDesign, Photoshop, SketchUp, ArcGIS med mera. Goda kunskaper i dessa program är meriterande.

Övrigt
B-körkort krävs För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Stefan Nilsson
Telefon 0380-518502
Område Nässjö
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Arkitekt, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 aug 2019 (8 dagar kvar)