Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Om arbetsplatsen
Miljö- och byggkontoret jobbar bland annat med hälso- och miljöfrågor. Det är också hit du vänder dig om du exempelvis vill söka bygglov, anmäla att du ska installera en värmepump eller en mulltoa. Här görs också de översikts- och detaljplaner som bland annat styr markanvändningen i kommunen. Förvaltningen ansvarar också för kommunens kartmaterial.

Arbetsuppgifter
Som miljö- och hälsoskyddsinspektör kommer du jobba med prövning och tillsyn enligt miljöbalken. Tjänsten innebär att du kommer att handlägga ärenden kopplat till förorenade områden samt bedriva tillsyn på miljöfarliga verksamheter. Exempel på arbetsuppgifter är att * göra inspektioner * utreda miljöstörningar eller olägenheter * granska och handlägga ansökningar och anmälningar * skriva beslut * besvara remisser, samt * ge råd och information till företagare och allmänhet. Förutom ett nära samarbete med kollegorna på kontoret kommer du att ha mycket kontakt med företagare och privatpersoner.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad miljö-och hälsoskyddsinspektör, eller som har motsvarande högskoleutbildning. Du har goda kunskaper inom området miljö- och hälsoskydd, samt inom miljöbalken, förvaltningslagen och övrig gällande lagstiftning. Myndighetsrollen kräver att du har förmågan att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och fatta egna beslut. Det innebär att du är både förtroendeingivande och professionell samtidigt som du är lyhörd och serviceinriktad. Du har också förmågan att på egen hand driva projekt framåt, nå uppsatta mål och tidplaner. Du är kontaktskapande, initiativrik och har lätt för att samarbeta. Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi ser gärna att du har några års yrkeserfarenhet inom området. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Tjänsten kommer att säkerhetsprövas. B-körkort krävs

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Visma Recruit". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Stefan Nilsson
Telefon 0380-51 85 02
Område Nässjö
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö, Miljö & Djurvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.