Medarbetare med högskoleutbildning till korttidshem för barn och unga

Medarbetare med högskoleutbildning till korttidshem för barn och unga

Om arbetsplatsen
Vi söker en stödpedagog som vill vara med och utveckla verksamheten på korttidshem för barn och unga. Socialförvaltningen arbetar utifrån ett helhetsperspektiv på medborgarnas behov och har därför en sammanhållen socialförvaltning som arbetar med socialtjänstens hela uppdrag, under mottot "Vi stödjer ett självständigt liv". Vi arbetar målinriktat för att skapa en organisation med hög kompetens och kvalitet. En organisation med brukarmedverkan där individens behov sätts i centrum.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i en engagerad och ansvarsfull arbetsgrupp som alltid sätter barnens behov i centrum. Korttidshemmet är ett tillfälligt boende där barn och unga med funktionsnedsättning kan vistas för kortare eller lite längre vistelser. Syftet med korttidshem för barn och unga är, dels att den enskilde ska ha möjlighet till miljöombyte samt knyta sociala kontakter, dels att anhöriga därigenom kan beredas avlösning i omvårdnadsarbetet. I våra lokaler har vi fem platser. Ditt arbete är både en praktisk och social insats. Motivation och vardagligt stöd utgör en viktig grund i arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker Dig som har en lämplig högskoleutbildning omfattande minst tre år (180 hp), exempelvis arbetsterapeutprogrammet, socionomprogrammet, förskolelärarprogrammet eller motsvarande lämplig samhälls-beteendevetenskaplig akademisk examen. Dina personliga kompetenser är att vara strukturerad, serviceinriktad och ha god samarbetsförmåga. Andra viktiga egenskaper är flexibilitet då ingen dag är den andra lik, att vara problemlösande, ha analysförmåga samt besitta en personlig mognad. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Du ska ha god kännedom om gällande lagstiftning. Tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen psykiskt och intellektuellt funktionshindrade är meriterande, liksom av metoder såsom lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Tidigare erfarenhet av arbete med barn och unga är meriterande. I uppdraget ingår att bidra till sin egen, arbetsgruppens och verksamhetens utveckling. Du har ett specifikt ansvar för det verksamhetsnära kvalitets- och utvecklingsarbetet. Rekrytering sker löpande.

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Caroline Westerdahl
Telefon 0380-517312
Email Mejla Caroline Westerdahl
Område Nässjö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 dec 2022 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.