Lärare spanska årskurs 6-9 Rosenholmsskolan

Lärare spanska årskurs 6-9 Rosenholmsskolan

Om arbetsplatsen
Vill du arbeta på en F-9 skola där man ser eleverna utvecklas ända från förskoleklass upp till årskurs 9? Då har du hamnat rätt! I Forserum ligger Rosenholmsskolan som är Nässjö kommuns enda F-9 skola. Enligt prognosen så växer samhället och därav också skolan. För tillfället är det cirka 340 elever på skolan i åldrarna 6 - 16 år. Forserum är ett mindre samhälle dit man tar sig enkelt från både Nässjö och Jönköping. Med tåg tar det cirka 15 minuter. Skolan har hög lärarbehörighet, och verksamheten är i ständig utveckling. Eftersom det är Nässjö kommuns enda F-9 skola vill vi ta tillvara på dess fördelar. Beslutsvägarna är snabba och vi är flexibla i vårt arbetssätt. Vi är en skola som arbetar med hela årskurser istället för klassuppdelningar. Vi har valt att göra detta för att kunna göra flexibla grupper utifrån tex ämne och/eller behov. Klasserna varier i storlek med alltifrån runt 25 elever upp till 40 elever. Det är alltid minst två mentorer/klassföreståndare i varje klass. Vi har ett aktivt EHT team med särskilda lärare kopplade till olika klasser. EHT teamet träffas varje vecka och diskuterar elevärenden men också förebyggande arbete på både grupp- och individnivå. Vårt mål på Rosenholmsskolan är att alla elever ska bli sedda och utmanade utifrån sina egna förutsättningar, erfarenheter och behov. För att alla elever ska känna en trygghet på skolan så lägger vi stor vikt vid vårt värdegrundsarbete som vi kallar STARS. Vi utvecklar våra förmågor att respektera varandras olikheter och tillsammans arbeta med en stimulerande lärmiljö.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill undervisa eleverna i åk 6 - 9 i spanska samt eventuellt annat ämne. Vi söker dig som är utbildad lärare i moderna språk, spanska och har erfarenhet av undervisning från grundskolan. Undervisningen i spanska täcker cirka 50 - 60% av en tjänst, och vill du arbeta mer än det, finns möjlighet att undervisa i annat ämne - gärna SVA. I SVA undervisar du elever i små grupper eller enskilt från åk 1 - 9. Men vilket ämne, förutom spanska, är något vi diskuterar oss fram tillsammans. Du kommer att tillhöra ett arbetslag med både rutinerade och nyexaminerade lärare. Vi söker en driven person som gillar utmaningar. Du kommer att vara mentor i någon av årskurserna i 6 - 9 tillsammans med en eller flera andra pedagoger. Ditt uppdrag är att stimulera alla elevers utveckling och lärande, ta tillvara på elevernas lust och nyfikenhet samt verka för en trygg och tillgänglig lärmiljö. Du har vana av att samarbeta med kollegor och du ser det som en självklarhet att tillsammans erbjuda varje elev en kvalitativ och trygg skolmiljö. Naturligtvis utgår du ifrån skolans styrdokument och de behov och intressen som eleverna visar. Tillsammans med dina kollegor utvecklar ni verksamheten och arbetar kontinuerligt med systematiskt kvalitetsarbete för att utvecklas.

Kvalifikationer
o Har en lärarexamen i spanska och gärna något annat ämne o Är flexibel och är lyhörd för förändringar o Har en god organisationsförmåga o Har ett positivt förhållningssätt o Tycker om utmaningar o Visar ett starkt engagemang för våra elever o Kan skapa ett gott arbetsklimat med både elever och personal

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Johan Wirzén
Telefon 070-541 70 33
Område Nässjö
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 juni 2022 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.