Lärare fritidshem till Handskerydsskolan

Lärare fritidshem till Handskerydsskolan

Om arbetsplatsen
Ökat lärande - likvärdighet - mötesplatser; tre viktiga kärnvärden som genomsyrar allt arbete i Nässjö kommuns skolor, den medelstora kommunen med ca 30.000 invånare på det Småländska höglandet. För att förverkliga detta har kommunfullmäktige antagit ett strategiskt och långsiktigt utvecklingsarbete för förskola och skola i Nässjö kommun. Inom barn- och utbildningsförvaltningen arbetar vi medvetet och målinriktat för att ge varje barn och elev de verktyg som krävs för att söka kunskap i livet. Målet är att varje barn och elev ska få utvecklas efter sina förutsättningar och känna glädje och stolthet över sina framgångar. Handskerydsskolan är en grundskola F-6 och har idag cirka 350 elever. Vi har fyra fritidshemsavdelningar. Karlavagnen (F), Cassiopeia (åk 1), Saturnus (åk 2) och Jupiter/Kometen (åk 3-6).

Arbetsuppgifter
Barn- och utbildningsförvaltningen söker en lärare fritidshem till Handskerydsskolan. Som lärare fritidshem arbetar du med att stödja barns utveckling och att på ett praktiskt sätt arbeta med skolans läroplan. Arbetet innebär undervisning och organisation av aktiviteter för skolelever vid fritidshem. Verksamheten bedrivs både inomhus och utomhus. Barn- och utbildningsförvaltningen arbetar aktivt för att andelen män som arbetar inom barnomsorgen ska öka. Vi ser därför gärna manliga sökanden. Du kommer att arbeta på Jupiter/Kometen och vara knuten till åk 3.

Kvalifikationer
Handskerydsskolan vill ha pedagoger som kan vara med att utveckla vår verksamhet framåt. Intresse av och förmåga att samarbeta med både barn och vuxna är viktigt. Arbetet bedrivs i arbetslag och det kräver att du kan och tycker om att samarbeta. Vi söker dig som har lärarexamen med inriktning mot arbete i fritidshem. Intresse av och förmåga att samarbeta med både barn, ungdomar och vuxna är viktigt. Behörighet i bild ser vi som meriterande, eftersom du eventuellt kommer att undervisa i bild i årskurs tre. Du ska vara positiv, flexibel, initiativrik och kunna samarbeta med barn föräldrar och arbetskamrater. Du har god förmåga att kommunicera och delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Det är även viktigt att du är ansvarstagande och stresstålig och har en personlig mognad. Vi vill att du har kvalitet i fokus och ser förändringar och lösningar som en möjlighet till utveckling. Du ska vara trygg i din yrkesroll. Du ska kunna omvandla teorier till praktik och vara lyhörd för barnens önskningar och behov. Känner du att denna beskrivning passar in på dig så tveka inte att söka tjänsten hos oss. Du kommer att tillsammans med andra pedagoger ansvara för planering, genomförande och uppföljning av verksamheten, med huvudfokus på fritidshemmet. Fritidshemmet kompletterar skolan och erbjuder en meningsfull fritid och stöd i utvecklingen. Du är en viktig del för barnets hela dag i vår verksamhet. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Intervjuer kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden. Vi tillämpar löpande rekrytering. Inför rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.
Mer info
Kontaktperson Anette Karlsson
Telefon 0380-51 76 59
Område Nässjö
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.nassjo.se
Sista ansökningsdag 27 maj 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.