Lärare årkurs F-3 - Rosenholmsskolan, Forserum

Lärare årkurs F-3 - Rosenholmsskolan, Forserum

Om arbetsplatsen
Ökat lärande - likvärdighet - mötesplatser; tre viktiga kärnvärden som genomsyrar allt arbete i Nässjö kommuns skolor, den medelstora kommunen med ca 30.000 invånare på det Småländska höglandet. För att förverkliga detta har kommunfullmäktige antagit ett strategiskt och långsiktigt utvecklingsarbete för förskola och skola i Nässjö kommun. Inom barn- och utbildningsförvaltningen arbetar vi medvetet och målinriktat för att ge varje barn och elev de verktyg som krävs för att söka kunskap i livet. Målet är att varje barn och elev ska få utvecklas efter sina förutsättningar och känna glädje och stolthet över sina framgångar. Rosenholmsskolan är en F-9 skola med ca 330 elever, belägen i Forserum. Hit pendlar du enkelt med tåg eller buss från både Jönköping och Nässjö på ca en kvart. Skolan har hög lärarbehörighet, och verksamheten är i ständig utveckling. Eftersom skolan är Nässjös enda F-9 skola vill vi ta vara på F-9 perspektivet och dess fördelar. På Rosenholmsskolan pågår ett aktivt utvecklingsarbete och vi arbetar systematiskt med både värdegrund och måluppfyllelse. Skolan har tillsammans med vårt aktiva trygghetsteam utvecklat ett värdegrundsarbete "STARS" som är schemalagt för samtliga pedagoger och elever. STARS lyfter bland annat de sju diskrimineringsgrunderna, men även andra viktiga frågor som kartlagts i verksamheten.

Arbetsuppgifter
Din huvudsakliga arbetsuppgift är att tillsammans med dina kollegor ansvara för att planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen i årskurs 2. Ditt uppdrag är att stimulera alla elevers utveckling och lärande, ta tillvara på elevernas lust och nyfikenhet samt verka för en trygg och tillgänglig lärmiljö. Du har vana av att samarbeta med kollegor och du ser det som en självklarhet att tillsammans erbjuda varje elev en kvalitativ och trygg skolmiljö. Du kommer ingå i ett arbetslag där du tillsammans med kollegor ansvarar för undervisningen. Naturligtvis utgår du ifrån skolans styrdokument och de behov och intressen som eleverna visar. Tillsammans med dina kollegor utvecklar ni verksamheten och arbetar kontinuerligt med systematiskt kvalitetsarbete för att utvecklas. I tjänsten ingår klassföreståndarskap i årskurs 2.

Kvalifikationer
Du är behörig lärare med inriktning mot årskurs 1-3. Har du ännu inte fått din legitimation eller är i slutet av dina studier så är du också välkommen att söka. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Rekrytering pågår fortlöpande, så vänta inte med din ansökan.

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Johan Wirzén
Telefon 0380-51 79 36
Område Nässjö
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.