Kommundirektör

Kommundirektör

Som kommundirektör är du kommunens högste tjänsteman med uppdrag att utveckla och leda kommunen vidare mot vision 2030 enligt politiskt fastslagen riktning. Det lyckas du med genom att se till både del och helhet med utgångspunkt i budget och styrdokument. Du är förbindelsen mellan förtroendevalda och tjänstemän och har det övergripande ansvaret för att verkställa kommunstyrelsens beslut, mål- och strategiarbete. Genom ditt sätt att kommunicera förändringar och verksamhetsbeslut skapar du acceptans hos allmänhet, näringsliv och medarbetare. Du leder och ingår i kommunens ledningsgrupp bestående av förvaltningschefer, stabschefer och biträdande kommundirektör. Som kommundirektör är du förvaltningschef över kommunledningskontoret med direkt personalansvar för kommunledningskontorets sex avdelningschefer och för fem förvaltningschefer. I uppdraget ingår också att vara VD för koncernbolaget Örnen där du är en viktig länk mellan kommunen och dess olika aktiebolag. Som representant för Nässjö kommun deltar du i en mängd olika sammanhang, så som nätverk och arbetsgrupper tillsammans med andra regionkommuner, näringsliv och myndigheter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning, goda kunskaper i ekonomistyrning och kommunal- och/eller offentligrätt samt en tydlig ledarkaraktär. Med ditt genuina samhällsintresse i ryggen, värnar du demokrati och samhällsbygge och har vidare en god förståelse för komplexiteten i en politiskt styrd organisation. Du har tydliga framtidsvisioner som du på ett framgångsrikt sätt kan genomdriva med hjälp av ditt kommunikativa ledarskap. Vi tror att du med ditt prestigelösa sätt har lätt för att samarbeta och att det gör dig duktig på att skapa och utveckla relationer. I uppdraget möter du då och då media och du förväntas därför ha viss mediavana. Tjänsten är säkerhetsklassad och innehavaren kommer att säkerhetsprövas.

Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 13 aug 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mitt i den pittoreska idyllen Småland, bland röda stugor med Bullerbykänsla, tonar något helt annat fram. Rebelliskt och levande. En plats med en egen stil som är formad av sin industriella historia och en touch av rock 'n roll. Det är Nässjö.

Vi söker nu en kommundirektör som på ett målmedvetet sätt vill fortsätta utvecklingen mot Nässjö kommuns strategiska mål. Din nya vardag kommer vara fylld av utmaningar där du till din hjälp har 140 erfarna chefer och 2800 engagerade medarbetare. Vill du kliva på tåget till oss?