Kommunarkivarie och registrator

Kommunarkivarie och registrator

Till Nässjö kommun söker vi en kommunarkivarie och registrator. Du tillhör kommunledningskontorets kanslienhet, som består av fem medarbetare inklusive chef. Enhetens medarbetare samarbetar och hjälps åt att lösa gemensamma arbetsuppgifter och innehållet i tjänsten kan delvis formas beroende på din erfarenhet och profil. En stor del av uppdraget innebär arkivansvar men det är även viktigt att du noggrant kan ta dig an registraturen. Rollen är placerad i stadshuset nära tågstationen i centrala Nässjö.

Arbetsuppgifter:
Vi söker en arkivarie med perspektiv både bakåt och framåt, som kan de traditionella arkivarieuppgifterna och som vill vara med att ta steget mot digital informationsförvaltning. Nässjö kommun har ett e-arkiv och har påbörjat inleveranser av kommunens olika system. E-arkivets arbete görs tillsammans med länets andra kommuner och vi har ett nära samarbete i höglandet kring arkivfunktioner. Du kommer att leda arbetet med Nässjö kommuns arkivorganisation vilket innebär förvaltningar, bolag och stiftelser. Du kommer att:
  • Ansvara för kommunens digitala och fysiska arkiv
  • Registrera och diarieföra inkommande post och handlingar
  • Ta emot och förteckna arkivhandlingar
  • Ansvara för styrande dokument som dokumenthanteringsplan, arkivbeskrivning och arkivförteckning
  • Vara med och utveckla informationsförvaltningen
  • Utbilda och informera olika instanser inom kommun och kommunkoncernen inom ditt arbetsområde
Du får en nyckelroll där du har möjlighet att påverka utvecklingen av framtidens arkivering!

Vi erbjuder en arbetsplats i utveckling och med framåtanda. Våra medarbetare har breda och varierade kompetenser. Vi arbetar i trevliga lokaler och erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och kompetensutveckling.

Kvalifikationer:
Vi söker dig med en relevant utbildningsbakgrund för tjänsten eller som förvärvat kunskap och kompetens på annat sätt som är likvärdig där arbetsgivaren bedömer likställighet. Vi ser gärna att du läst kurser i arkiv- och informationsvetenskap, registrering eller motsvarande. Om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom informationshantering och gärna inom offentlig förvaltning så är detta meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

I stadshuset uppskattar vi vikten av att ha kul och att trivas tillsammans. Därför hoppas vi att du är en öppen och social person. Vi tycker att det är roligt att samarbeta med varandra och hoppas att du tycker det också. Rollen kräver att du trivs med många kontaktytor och har lätt för att skapa långsiktiga relationer och har ett serviceperspektiv. Detta kräver även att du är duktig på att kommunicera och är tydlig i dina budskap. Du är duktig på att planera, organisera och prioritera ditt arbete för att hålla tidsramar och nå de mål du fått att arbeta mot. Här är du självgående och tar ansvar för ditt arbete. Vidare är det därmed viktigt att du är en trygg och stabil person som har lätt för att samverka med andra.

Slutkandidaten för denna roll kommer att säkerhetsprövas.

Vi önskar din ansökan snarast då urval sker löpande, dock senast den 26 september 2021.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa enhetschef Karin Johansson tel. 0380-51 80 66. Det går också bra att mejla till karin.johansson3@nassjo.se.

Erfarenhet:
Erfarenhet krävs

Övrigt:
Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2021-09-26

Arbetsgivarens referensnummer: A1053691
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.nassjo.se/
Sista ansökningsdag 26 sept 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.