Handskeryd Östra förskola rekryterar förskollärare

Handskeryd Östra förskola rekryterar förskollärare

Om arbetsplatsen
I Nässjö kommun arbetar ett stort antal mycket engagerade medarbetare, som året runt utför ett av de viktigaste yrkena vi har. Vi tror på, och vi är faktiskt lite kända för den upplevda delaktigheten bland medarbetare. Tillsammans har vi tagit fram både en vision och en verksamhetsidé. Dessutom gillar vi korta beslutsvägar där alla kan göra sin röst hörd och vara med och påverka. Vår kultur präglas av en attityd där ingenting är omöjligt. Vi levererar resultat och lär av varandra. Förskolorna i Nässjö har verksamhetschef, utvecklingsledare, IT-pedagoger, förskollärare med utvidgat utvecklingsuppdrag samt en hög andel specialpedagoger sett till antal förskolor, så här finns det fokus på förskolan och möjlighet att utvecklas. Och nu letar vi efter dig! Vi erbjuder alla nyutexaminerade förskollärare en mentor samt en i övrigt utvecklad introduktion i arbetet. Allt för att du ska känna dig så förberedd som möjligt. Här kommer du dessutom att tillhöra en verksamhet där du får möjlighet att prova dina idéer. Sånt gillar vi! Alla förskolor i kommunen har fem kompetensutvecklingsdagar per år. För tillsvidareanställd personal har vi fria arbetskläder för utomhusbruk och ett eget digitalt verktyg. Nu söker vi dig som har förskollärarlegitimation eller som snart är färdig med din utbildning till förskollärare. Som förskollärare hos oss arbetar du för allas lika värde i en lustfylld lärandemiljö som är förskolornas vision och tillsammans med oss på Handskeryds Östra förskola får du möjlighet att ge barnen förutsättningar till vidare utveckling och lärande.

Arbetsuppgifter
Vill du bli en del av vårt positiva och härliga gäng på Handskeryds Östra förskola? Nu söker vi nya kollegier och kanske är det just Dig vi söker. Du arbetar tillsammans i ditt team med undervisning och ansvarar för utbildningen i förskolan med Lpfö-18 som bas. Ditt uppdrag som förskollärare innebär undervisning och organisation av aktiviteter för barn. Vi söker dig som är tydlig ledare, tar tillvara och ser barns intressen och förmågor. Tillsammans med teamet skapas en trygg och inspirerande lärmiljö som är tillgänglig för alla barn. Arbetet fördelas inom arbetslaget utifrån Lpfö- 18. På förskolan har vi förmånen att arbeta med barn från flera delar av världen och språket är en central del i vår undervisning. Vi strävar efter att arbeta med vårt systematiska kvalitetsarbete, dokumentation, planering och möten på dagtid. Undervisningen med barnen bedrivs i mindre grupper under större delen av dagen som organiseras av hälsosamma scheman för pedagogerna. Vår värdegrund grundas i ett öppet och positivt klimat där olikheter ses som berikande.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är nyexaminerad eller har legitimation och behörighet inom förskola. Intresse och förmåga att samarbeta med både barn och vuxna är viktigt. Du har ett relationellt förhållningssätt som skapar goda relationer till barnen, vårdnadshavare och kollegier. Du är förändringsbenägen, reflekterande och medveten av effekten av arbete med lågaffektivt bemötande. Förskolan jobbar aktivt med digitala verktyg i undervisningen därför är ett intresse för digitalisering meriterande. Eftersom arbetet bedrivs i team är det en förutsättning att du kan och tycker om att samarbeta. Kunskap och erfarenheter av arbete med bildstöd och tecken som stöd samt ett interkulturellt förhållningssätt är också meriterande.

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.
Mer info
Kontaktperson Sussie Prior
Telefon 0380-518697
Område Nässjö
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.nassjo.se
Sista ansökningsdag 4 juli 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.