Högskoleutbildad Stödpedagog till Mosshaga Daglig verksamhet

Högskoleutbildad Stödpedagog till Mosshaga Daglig verksamhet

Om arbetsplatsen
Är du högskoleutbildad med intresse för funktionshinderomsorgen och daglig verksamhet? Bra, för då kan det vara just dig vi önskar förstärka våra team med! Är du idag arbetsterapeut och har erfarenhet av, eller är intresserad av att testa på funktionhinderomsorgen? Vi arbetar i en lärande miljö där du har möjlighet att växa in i rollen som stödpedagog. Vi arbetar målinriktat för att skapa en organisation med hög kompetens och kvalitet. En organisation med brukarmedverkan där individens behov sätts i centrum. Därför söker vi nu högskoleutbildad stödpedagog till vår dagliga verksamhet Mosshaga. Mosshaga är beläget 1,5 km från centrum i Nässjö. Att arbeta på Mosshaga innebär att du ska handleda arbetstagare med intellektuella funktionsnedsättningar i olika arbetsmoment. Vi arbetar med monteringsarbete samt skapande verksamhet så som exempelvis målning ,färg och form ,dans ,musik. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik. Tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor kan du vara med och driva våra dagliga verksamheter framåt. Som stödpedagog arbetar du med de sysslor som ingår inom ramen för verksamheten tillsammans med dina kollegor, du kommer också arbeta som förbättringsledare där ditt intresse för metoder och pedagogik kommer få en framträdande roll. Daglig verksamhet genomförs med hänsyn till de enskildas funktionsnedsättning och syftar till att erbjuda stimulans, utveckling, meningsfullhet och gemenskap. Uppdraget styrs av Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), samt den enskildes genomförandeplan. Målgruppen är personer inom yrkesverksam ålder som saknar förvärvsarbete och inte utbildar sig och som fått beslut enligt LSS. Socialförvaltningen arbetar utifrån ett helhetsperspektiv på medborgarnas behov och har därför en sammanhållen socialförvaltning som arbetar med socialtjänstens hela uppdrag, under mottot "Vi stödjer ett självständigt liv".

Arbetsuppgifter
Som stödpedagog skall du stödja, vägleda och motivera den enskilde i det dagliga arbetslivet, i syfte att bibehålla och utveckla dennes förmågor. En viktig grund i ditt förhållningssätt är att du är initiativtagande, duktig på att motivera andra tillsammans med nyfikenhet och analytisk förmåga. Uppdraget som stödpedagog inom daglig verksamhet innebär att du kommer: * ha en central roll i kvalitet- och utvecklingsarbete, * driva arbetet med pedagogiska metoder, * handleda i social dokumentation och genomförandeplan, * arbeta med att upprätta och arbeta utefter genomförandeplaner, * hjälpa och stödja den enskildes förmåga till en meningsfull daglig verksamhet, * tillsammans med den enskilde arbeta med de dagliga sysslorna för respektive verksamhets huvudsakliga sysselsättning, * planera, strukturera och individanpassa det dagliga arbetet, * bibehålla och utveckla de färdigheter och kompetenser den enskilde har, * hjälpa och stödja i grundläggande omsorgsarbete, * arbeta löpande med social dokumentation, * kontinuerligt arbeta utefter IBIC-modellen (Individens behov i centrum), * handleda vikarier och studenter.

Kvalifikationer
Vi tror att du som passar hos oss är: * en person som tycker om att ta ansvar, * har förmåga att se och lösa problem, * du har ett genuint intresse för att arbeta med metoder och pedagogik kopplat till målgruppen, * tycker om att lära ut och inspirera andra i förbättringsarbeten, * en person som har god förmåga att ta initiativ samt samarbeta, * du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, * du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande, * du har ett intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra Krav för tjänsten: Vi söker dig som är arbetsterapeut och har högskole- eller universitetsutbildning, minst tre år. Meriterande: B körkort

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Agneta Hylander
Telefon 0380-518725
Område Nässjö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Sjukgymnastik & Rehab
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 okt 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.