Fritidslärare till Emåskolans fritidshem

Fritidslärare till Emåskolans fritidshem

Om arbetsplatsen
Ökat lärande - likvärdighet - mötesplatser; tre viktiga kärnvärden som genomsyrar allt arbete i Nässjö kommuns skolor, den medelstora kommunen med ca 30.000 invånare på det Småländska höglandet. För att förverkliga detta har kommunfullmäktige antagit ett strategiskt och långsiktigt utvecklingsarbete för förskola och skola i Nässjö kommun. Inom barn- och utbildningsförvaltningen arbetar vi medvetet och målinriktat för att ge varje barn och elev de verktyg som krävs för att söka kunskap i livet. Målet är att varje barn och elev ska få utvecklas efter sina förutsättningar och känna glädje och stolthet över sina framgångar. Emåskolan är belägen i samhället Bodafors med närhet till naturen, vilket inbjuder till lärande i olika miljöer. Skolan har ca 140 elever i förskoleklass till och med åk 3 med tillhörande fritidshem. Vi arbetar varierat med duo-lärarsystem, klasslärare och storklasser med möjlighet till grupperingar. De olika yrkeskategorierna samverkar utifrån sin profession för varje elevs utveckling. Skolan är helt nyrenoverad inför läsårsstarten HT 20, med fräscha lokaler, ny inredning och innovativa IT-lösningar. Vi har även fördelen att vara med och utbilda morgondagens lärare utifrån att vi är en övningsskola med ett nära samarbete tillsammans med Jönköping University.

Arbetsuppgifter
Vi söker från höstterminsstart fritidslärare med huvuduppdrag på fritidshemmet på Emåskolan. Under elevens samlade skoldag ingår i ditt uppdrag både arbete på fritidshemmet och i skolan. Uppdraget innebär att planera, genomföra, följa upp och utvärdera undervisningen för att nå lärande och utveckling utifrån elevernas förutsättningar. Läroplanen anger målen för elevernas kunskaper samt sociala och personliga utveckling. Under raster är du med och aktiverar eleverna och arbetar utifrån en trygg skolmiljö för alla.

Kvalifikationer
Du är en trygg, stabil och engagerad person, som har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är en tydlig ledare, är strukturerad i ditt arbete och har god samarbetsförmåga. Vi söker dig som är legitimerad som lärare i fritidshem. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.
Mer info
Kontaktperson Petra Rohdin
Telefon 0380-518063
Område Nässjö
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 juni 2022 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.