Förvaltningsekonom

Förvaltningsekonom

Om arbetsplatsen
Är du vår nya förvaltningsekonom? Vi erbjuder dig ett spännande och intressant ekonomjobb inom Tekniska serviceförvaltningen i Nässjö kommun, där du kan utvecklas och vara med och utveckla våra verksamheter. Tekniska serviceförvaltningen ansvarar för kommunens bygg- och anläggningsverksamhet, fastigheter, gator, vägar, parker, skog, vatten- och avloppsanläggningar, trafikanläggningar, fordon samt kost- och städverksamhet.
Du sitter i vår kommunala fastighet Vipan, centralt i Nässjö. Du är spindeln i nätet och jobbar nära avdelningschefer, områdeschefer och förvaltningschef. Vi tillämpar flextidsavtal, frihet under ansvar och förutom ekonomiska deadlines finns det en stor frihet att utforma sitt arbete. Möjlighet till distansarbete finns enligt rutin.
Arbetsuppgifter
Förvaltningsekonomen ansvarar för ekonomi och planering på en övergripande strategisk nivå inom förvaltningen. Du utvecklar och kvalitetssäkra ekonomistyrning samt jobbar med processer för upprättande av budget, redovisning, uppföljning, och bokslut. En viktig del i jobbet är också att stödja förvaltningens olika chefer i deras arbete. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och är direkt underställd förvaltningschefen.

* Årsbokslut, delårsbokslut
* Månadsuppföljningar
* Budgetarbete
* Viss löpande bokföring
* Anläggningsreskontra gata/park/fastighet
* Utbildning av medarbetare i ekonomisystem etc.
* Uppgifter betr. RS (räkenskapssammandrag för kommuner)


Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleexamen i ekonomi, gärna med redovisningsinriktning eller annan ekonomiutbildning eller yrkeserfarenhet som bedöms likvärdig. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av att arbeta inom offentlig verksamhet.
Du som söker bör ha god social kompetens då arbetet innebär nätverkande och regelbunden kontakt med förvaltningen chefer, medarbetare och politiker. Du är van att jobba både självständigt och i grupp. Eftersom du både är strukturerad och analytisk kommer du kunna bidra med att identifiera och finna möjliga förbättringsområden, allt för att underlätta och effektivisera våra verksamheter.
Du är självklart en fena på Excel och övriga Office-program, har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Vi arbetar i ekonomisystemet Unit4 och informationssystemet Hypergene.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi tillämpar löpande urval.


Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Visma Recruit". Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Kenneth Johansson
Telefon 0380518084
Email Mejla Kenneth Johansson
Område Nässjö
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 11 dec 2022 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.