Förskollärare till Runneryds Norra förskola

Förskollärare till Runneryds Norra förskola

Om arbetsplatsen
Vi är Nässjö kommuns förskolor. Här jobbar ett stort antal mycket engagerade medarbetare, som året runt utför ett av de viktigaste yrkena vi har. Vi tror på, och vi är faktiskt lite kända för den upplevda delaktigheten bland medarbetare. Tillsammans har vi tagit fram både en vision och en verksamhetsidé. Dessutom gillar vi korta beslutsvägar där alla kan göra sin röst hörd och dessutom vara med och påverka. Vår kultur präglas av en attityd där ingenting är omöjligt. Vi levererar resultat och lär av varandra. Förskolorna i Nässjö har verksamhetschef, utvecklingsledare, it-pedagoger, förskollärare med utvidgat uppdrag samt hög andel specialpedagoger sett till antal förskolor, så här finns det fokus på förskolan och möjlighet att utvecklas. Och nu letar vi efter dig! Runneryds Norra förskola är belägen i centrala Nässjö endast 10 minuters promenad från tågstationen. Sammanlagt är vi cirka 16 engagerade medarbetare och cirka 68 barn. Vi arbetar utifrån två spår men större delen av barnens vistelsetid organiserar vi i mindre barngrupper. Är du en driven, trygg pedagog fylld med glädje och entusiasm? Gillar du att leda utveckling i förskolan och värdesätter allas delaktighet, barn som vuxnas? Då är det här jobbet för dig! Hos oss får du arbeta i en tydlig organisation med barnets bästa i fokus, där vi arbetar utifrån ett interkulturellt förhållningssätt. På Runneryds Norra förskola har vi vår pedagogiska planeringstid på schemat, tydligt separerat från barngruppstid. På förskolorna i Nässjö kommun har vi fem kompetensutvecklingsdagar per år. För tillsvidareanställd personal har vi fria arbetskläder för utomhusbruk och ett eget digitalt verktyg.

Arbetsuppgifter
Som förskollärare medverkar du till att en positiv och utvecklande miljö, med en god balans av omsorg och lärande, dagligen skapas för varje barn och för hela barngruppen. Det gör du genom att ansvara för det pedagogiska arbetet enligt förskolans verksamhetsmål och läroplan. Du tar ansvar för hela förskolan och förstår att du tillsammans med övriga förskollärare på förskolan är pedagogiskt ansvariga för alla barn. Du delar gärna med dig av dina kunskaper och eftersträvar ständigt att utveckla dig själv i ditt yrke som förskollärare. Du är duktig på att analysera ditt och kollegornas arbete och lägger vikt vid barnens förändrade kunnande. Du har erfarenhet att bygga upp estetiska föränderliga inspirerande och tydliga mötesplatser. Ditt fokus är delaktighet och du drivs av en vilja att få med dig dina kollegor. Du står stadigt vid förändringar och har förmåga att följa och skapa förståelse över fattade beslut. Förskolans arbete präglas av ett interkulturellt förhållningssätt där vi lägger stor vikt vid goda relationer till barnen och deras familjer. Vi erbjuder alla nyutexaminerade förskollärare en mentor samt en i övrigt utvecklad introduktion i arbetet. Allt för att du ska känna dig så förberedd som möjligt. För att tjänsten ska gälla tillsvidare krävs att du har förskollärarlegitimation.

Kvalifikationer
För oss är det viktigt med erfarenhet, men det är ännu viktigare att du är rätt person. Det viktiga är inte vad du har gjort, utan vad du kommer att göra hos och tillsammans med oss. Vi söker dig med legitimation och behörighet inom förskola eller som snart är färdig med din utbildning. Du har kunskap och en idé om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund. Ditt barnfokus är tydligt, och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. I din yrkesroll är du engagerad, professionell och initiativtagande. Du är också ansvarstagande och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har ett öppet, positivt nyfiket förhållningssätt som skapar goda relationer till barnen, vårdnadshavare och kollegor. Eftersom vi arbetar med språkutveckling och pedagogisk dokumentation behöver du ha god svenska i tal och skrift.

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.
Mer info
Kontaktperson Josefine Lindell
Telefon 0380-518385
Område Nässjö
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.nassjo.se
Sista ansökningsdag 27 maj 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.