Förskollärare med utvidgat utvecklingsuppdrag för Handskeryds Östra & Norra förskolor

Förskollärare med utvidgat utvecklingsuppdrag för Handskeryds Östra & Norra förskolor

Om arbetsplatsen
I Nässjö kommun arbetar ett stort antal mycket engagerade medarbetare, som året runt utför ett av de viktigaste yrkena vi har. Vi tror på delaktighet och är faktiskt lite kända för den upplevda delaktigheten bland medarbetare. Tillsammans har vi tagit fram både en vision och en verksamhetsidé. Dessutom gillar vi korta beslutsvägar där alla kan göra sin röst hörd och dessutom vara med och påverka. Vår kultur präglas av en attityd där ingenting är omöjligt. Vi levererar resultat och lär av varandra. Förskolorna i Nässjö kommun har verksamhetschef, utvecklingsledare, IT-pedagoger, förskollärare med utvidgat utvecklingsuppdrag samt en hög andel specialpedagoger sett till antal förskolor, så här finns det fokus på förskolan och möjlighet att utvecklas. Vi erbjuder alla nyutexaminerade förskollärare en mentor samt en i övrigt utvecklad introduktion i arbetet. Allt för att du ska känna dig så förberedd som möjligt. Här kommer du dessutom att tillhöra en verksamhet där du får möjlighet att pröva dina idéer. Sånt gillar vi! Alla förskolor i kommunen har fem kompetensutvecklingsdagar per år. För tillsvidareanställd personal har vi fria arbetskläder för utomhusbruk. Alla medarbetare som har en tillsvidaretjänst eller ett längre vikariat har tillgång till ett eget digitalt verktyg. Som förskollärare hos oss arbetar du för "Allas lika värde i en lustfylld lärandemiljö" som är förskolornas vision. Tillsammans med oss i Nässjö kommun får du möjlighet att ge barnen förutsättningar till vidare utveckling och lärande i våra fina lärmiljöer inomhus såväl som utomhus. Nu har du möjlighet att söka tjänst som förskollärare med utvidgat utvecklingsuppdrag till Handskeryds två förskolor, östra och norra. Vi jobbar med hållbar utveckling, både ekonomiskt, socialt, och ekologiskt med SKUA som ett självklart förhållningssätt. Barnets bästa är alltid i fokus och vi ser våra lärmiljöer både ute och inne som den tredje pedagogen.

Arbetsuppgifter
Är du en trygg och yrkesskicklig förskollärare som vill komma vidare i din yrkesroll? Har du en stark vilja att driva utveckling? I arbetet som förskollärare med utvidgat utvecklingsuppdrag får du arbeta som förskollärare och samtidigt ha ett utvidgat ansvar att driva och hålla i utvecklingsprocesser på förskoleområdet. Arbetet sker genom ett kollegialt lärande med förskolans personal i syfte med att utveckla en lärande organisation. Tillsammans med arbetslaget tillser du att undervisningen utvecklas på vetenskaplig grund och med beprövad erfarenhet utifrån barnens nyfikenhet och intresse. Tillsammans med rektor beslutas var och hur din kompetens skall tas tillvara och vilken tid det utvidgade utvecklingsuppdraget kräver. Tjänsten är som tillsvidareanställd förskollärare med ett tidsbegränsat 3-årigt förordnande som förskollärare med utvidgat utvecklingsuppdrag. För uppdraget utgår ett särskilt lönepåslag.

Kvalifikationer
Du är en legitimerad förskollärare med en förmåga att se möjligheter, lösningar samt besitter en god initiativförmåga. Du granskar din praktik och skapar och utvecklar stimulerande lärmiljöer tillsammans med arbetslaget. Genom din analytiska förmåga utvecklar och planerar du undervisningen utifrån förskolans systematiska kvalitetsarbete. En viktig förutsättning är att du har en positiv inställning, flexibilitet och ett stort engagemang när du leder utvecklingsarbete utifrån ett kollegialt lärande. Tidigare erfarenhet som förskollärare är ett krav.

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.
Mer info
Kontaktperson Sussie Prior
Telefon 0380-518697
Område Nässjö
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.nassjo.se
Sista ansökningsdag 3 juni 2022 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.