Förskoleadministratör

Förskoleadministratör

Om arbetsplatsen
Vi på barn- och utbildningsförvaltningen söker nu en förskoleadministratör. Vi är en stor förvaltning med 1300 medarbetare som fokuserar på att skapa en bra förskola, grundskola och gymnasieskola. Tjänsten är placerad på enheten för förskolan i centrala Nässjö. På enheten sitter även specialpedagoger, rektorer, enhetschef och ytterligare en förskoleadministratör som du kommer arbeta tätt ihop med. Barn- och utbildningsförvaltningen har en väl uppbyggd organisation med stödfunktioner så som HR, ekonomi, kvalitet och utveckling och barnhälsa som tillsammans bildar ett nätverk för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för förvaltningens rektorer.

Arbetsuppgifter
I uppdraget som förskoleadministratör har du en central och viktig roll och ett nära samarbete med förskolerektorerna. Du kommer att vara en viktig del i att vara förskolans ansikte utåt både mot de olika verksamheterna och pedagogerna. Exempel på dina arbetsuppgifter: * Administrera uppgifter gällande viss personalhantering, exempelvis LAS-hantering * Ta fram och rapportera statistikunderlag * Sköta diarieföring, arkivering och gallring * Hantera inköp, kontera leverantörsfakturor och ta fram ekonomiunderlag för uppföljning * Posthantering * Introducera nya medarbetare * Administrera HLR/Brand * Uppdatera intranätet Snikke/hemsidan

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning och erfarenhet från administrativt arbete. Har du tidigare arbetat med liknande uppgifter inom förskolan eller skolan är detta meriterande. Arbetet med skolutveckling och digitalisering är i full gång och därför förutsätter vi att du är systemvan och har ett digitalt förhållningssätt. Du har även goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Förutom dina kunskaper och erfarenheter är det viktigt vem du är som person. Eftersom arbetet innefattar många olika områden behöver du som söker vara lyhörd för rektorernas behov och flexibel i att ändra arbetssätt och skifta fokus. För att lyckas i rollen som förskoleadministratör behöver du trivas med att arbeta i ett högt tempo och ha lätt för att skifta fokus. Den som passar till tjänsten är en person som planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett ansvarsfullt sätt. Vi tror att du är positiv och tillmötesgående och har lätt för att anpassa dig till nya situationer. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Marianne Cederqvist
Telefon 0380-518329
Område Nässjö
Yrkesroll Administration, Assistent
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 aug 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.