Erkaboskolan söker nyfiken lärare 1-7

Erkaboskolan söker nyfiken lärare 1-7

Om arbetsplatsen
Nu söker vi dig som vill vara med att göra skillnad på hur eleverna upplever sin skola. Erkaboskolan är en skolenhet där utbildningen är begränsad till elever i behov av särskilt stöd, en så kallad kommunal resursskola. Vi har mycket hög personaltäthet och våra elever ingår i ett småskaligt sammanhang. Erkaboskolan som är en del av centrala elevhälsan är belägen i Nässjös centralort. Inom kort tar vi över ytterligare en närliggande skolbyggnad som vi delar med elevhälsans funktioner så som specialpedagoger, skolpsykologer, skolsköterska, skolkuratorer och arbetsterapeut, detta möjliggöra ett tvärprofessionellt arbetssätt. Utifrån ett salutogent förhållningsätt och funktionskompetens finns goda förutsättningar för att ge eleverna stöd och stimulans för att utvecklas så långt som möjligt.

Arbetsuppgifter
Som lärare på Erkaboskolan har du en vid förståelse för läraruppdraget. Tillsammans med arbetslaget planera, genomföra och följa upp utbildningen för våra elever. Du kommer få ett specifikt ansvar gentemot dina mentorselever. Ett elevnära arbetssätt är en förutsättning för att skoldagen ska fungera för våra elever. Hos oss står elevernas trygghet, utveckling och mående i fokus. Vid mottagande av elev tar vi oss tid att förstå elevens styrkor och svagheter. Vi tar hjälp av tidigare dokumentation och erfarenheter från de som finns nära eleven. Utifrån denna kartläggning planerar vi för en inslussning. Vi arbetar främjande och förebyggande men om svåra situationer uppstår hantera vi situationen utan att eskalera dem, vi utvärdera varför det blev svårt och förändrar. Vi vill skapa ett helhetstänk runt varje elev därav är samarbetet med andra aktörer som barn och ungdomspsykiatrin och socialtjänst viktigt.

Kvalifikationer
Till skolan söker vi nu en legitimerad lärare åk 1-7 med bred behörighet där matematik ingår. Det är meriterande om du tidigare arbetat på resursskola eller i särskild undervisningsgrupp och har kunskaper om vilka funktioner som är i fokus vid autism eller ADHD. Du är väl medvetna om hur ditt kroppsspråk och ditt sätt att tala påverkar din omgivning. Med tydliggörande pedagogik gör du utbildningen begriplig, hanterbar och meningsfull för våra elever. Att arbeta kreativt och planera undervisningen utifrån elevernas intressen och förmågor är viktigt. Du utvärderar och reflekterar kring elevernas utbildning i samråd med kollegor och har en ständig strävan att hitta lösningar för att eleverna ska utvecklas mot utbildningens mål. Genom samtal som metod använder du din förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Du använder dig av positivt beteendestöd och är prestigelös i ditt samarbete med andra.

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Frida Hallin
Telefon 0380-518457
Email Mejla Frida Hallin
Område Nässjö
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 11 dec 2022 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.