Bibliotekarie på Brinellgymnasiet, Nässjö

Bibliotekarie på Brinellgymnasiet, Nässjö

Om arbetsplatsen
Ökat lärande - likvärdighet - mötesplatser; tre viktiga kärnvärden som genomsyrar allt arbete i Nässjö kommuns skolor, den medelstora kommunen med ca 30.000 invånare på det Småländska höglandet. För att förverkliga detta har kommunfullmäktige antagit ett strategiskt och långsiktigt utvecklingsarbete för förskola och skola i Nässjö kommun. Inom barn- och utbildningsförvaltningen arbetar vi medvetet och målinriktat för att ge varje barn och elev de verktyg som krävs för att söka kunskap i livet. Målet är att varje barn och elev ska få utvecklas efter sina förutsättningar och känna glädje och stolthet över sina framgångar. Nu söker vi på Brinellgymnasiet en bibliotekarie. Vi är en stor skola med ca 200 medarbetare som utifrån olika professioner fokuserar på att skapa en bra skolgång för alla våra 1 200 elever. Skolans värdeord är Respekt, Ansvar, Kunskap och Trygghet. Ord som vi vill ska prägla vår verksamhet och vårt sätt att se på varandra. Skolbiblioteket har en central roll i gymnasiets verksamhet, är placerat mitt i skolan och har ett stort utbud av litteratur på både svenska och andra språk. Med ca 100 studieplatser och nyrenoverade lokaler är det också en omtyckt samlingsplats för eleverna. Omfattningen av tjänsten är 80 - 100%

Arbetsuppgifter
Utöver traditionellt biblioteksarbete med bemanning av biblioteket, skötsel av samlingarna och liknande ingår det även att: - arbeta för att utveckla elevernas digitala kompetens, både själv och i samarbete med skolans IT-pedagoger - utveckla bibliotekets digitala resurser på skolans lärplattform - hålla i undervisning i informationssökning, källvärdering och referenshantering som komplement till pedagogerna i klassrummet - hjälpa till i organisationen kring skolans läromedel, vilket i förlängningen även kan innefatta de digitala läromedlen - arbeta läsfrämjande. För att bibliotekets arbete ska vara relevant för hela skolan är tid för samarbete prioriterat. Som bibliotekarie deltar du på ämnes- och arbetslagsmöten, studiedagar och liknande tillsammans med övrig pedagogisk personal. Vi har också ett biblioteksråd med elev- och personalrepresentanter från olika program. Den närmsta arbetsgruppen består av ytterligare en bibliotekarie och en deltidsanställd biblioteksassistent.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad bibliotekarie. Erfarenhet av biblioteksarbete är meriterande. Utöver det söker vi dig som: - är en trygg vuxen som kan bemöta såväl unga som vuxna på ett bra sätt - har goda IT-kunskaper - har lätt för att samarbeta - vill arbeta med utveckling som tar sin utgångspunkt i skolans styrdokument - har ett intresse för pedagogik och undervisning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Samuel Korpegård
Telefon 0380-518888
Område Nässjö
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://nassjo.se/barn-och-utbildning/brinellgymnasiet/
Sista ansökningsdag 27 maj 2022 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.