Barnbibliotekarie

Barnbibliotekarie

Om arbetsplatsen
Nässjö stadsbiblioteks övergripande intention är "Berättelsernas bibliotek vill med ett förmedlande förhållningssätt vara lyhört för närsamhällets behov, inspirera till de goda berättelserna, lusten till litteraturen och den angelägna bildningen. Barn och unga är en viktig målgrupp för oss, där framtiden formas. Särskilt fokus har vi på barn mellan 0 - 12 år. Nu vill vi fortsätta vårt arbete med denna grupp. Vi är en Kultur och Fritidsförvaltning där biblioteket och evenemangsenheten verkar i Kulturhuset Pigalle. Personalstyrkan på stadsbiblioteket är ca 10 och totalt i Pigalle ca 20 personer. Arbetsområdena är stadsbiblioteket, Bokbilen och kulturscenerna i Kulturhuset. I linje med vår biblioteksplan ska vi verka mycket utanför bibliotekets väggar och i samverkan med andra.

Arbetsuppgifter
I tjänsten ingår att du i samråd och samarbete med befintlig barnbibliotekarie, kultursamordnare och övriga medarbetare lägger upp arbetet för verksamheten med barn och unga. Detta gäller stort som smått. Du ska vara beredd att arbeta brett för att få barn och unga intresserade av språk och läsning. Biblioteken behöver möta nya behov så att hitta nya vägar för att uppfylla vårt uppdrag och utveckla verksamheten kommer att vara kontinuerligt nödvändigt.

Kvalifikationer
Du ska ha relevant högskoleutbildning som går att applicera på området barn/kultur/litteratur. Inom Kulturhuset Pigalle arbetar vi gränsöverskridande, varför ditt intresse för övriga kulturformer och verksamheter som erbjuds i huset bör vara stort och gärna dokumenterat. Du ska vara bekväm att jobba tillsammans med andra. Kreativitet, nyfikenhet och initiativförmåga är bra egenskaper för tjänsten ifråga. Tidigare erfarenheter av arbete med barn / bibliotek/ kultur är ett krav. Att du har körkort är ett krav.

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Ulf Moberg
Telefon 0380-518999
Område Nässjö
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (40 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.