Avdelningschef äldreomsorg

Avdelningschef äldreomsorg

Om arbetsplatsen
Socialförvaltningen arbetar utifrån ett helhetsperspektiv på medborgarnas behov och har därför en sammanhållen socialförvaltning som arbetar med socialtjänstens hela uppdrag, under mottot "Vi stödjer ett självständigt liv". Vi arbetar målinriktat för att skapa en organisation med hög kompetens och kvalitet. En organisation med brukarmedverkan där individens behov sätts i centrum. Äldreomsorgen i Nässjö kommun leds idag av avdelningschef tillsammans med enhetschefer. Den totala budgeten för avdelningen är 270 mnkr och innefattar 550 medarbetare. Avdelningen står i en förändringsresa gällande ledningsorganisationen där avdelningschef blir en central del.

Arbetsuppgifter
Som avdelningschef har du det övergripande ansvaret för äldreomsorgens hela verksamhet såväl ordinärt som särskilt boende. Du ansvarar för verksamhetens kvalité, ekonomiska resultat och utveckling. Du skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö där medarbetare trivs och utvecklas. Arbetet med strategisk kompetensförsörjning är en central fråga. "Lust till livet - hela livet" utgör inriktningen i äldreomsorgens strategiplan där du fortsätter utveckla en god äldreomsorg. Du är hängiven i frågor gällande äldre och anhöriga. I nära samverkan med myndighetsutövning och hälso- och sjukvården driver du utvecklingen om en Nära Vård. Med stort engagemang samverkar du nära fackliga företrädare, pensionärsorganisationer och förtroendevalda. Du ser möjligheten att varje dag leder till en förbättring. Tillsammans med verksamheten bedrivs ett systematiskt kvalitetsarbete som präglas av ständiga förbättringar och innovation. Du leder och planerar arbetat där verksamheten systematiskt följs upp, utvärderas och utvecklas. Som stöd för ditt uppdrag finns i förvaltningen ett ledningskontor innefattande bland annat HR, ekonom, utredare, SAS och MAS. Du ingår i förvaltningsledningen där teamarbete utgör vårt naturliga arbetssätt. Du rapporterar direkt till förvaltningschef samt är föredragande inför förtroendevalda.

Kvalifikationer
Du leder och motiverar för att effektivt nå uppsatta mål. Ditt ledarskap präglas av engagemang och delaktighet där du på ett lyhört och smidigt sätt skapar förtroende. Att vara kommunikativ och ha förmågan att tänka strategiskt i ett brett perspektiv är en förutsättning för uppdraget. Att sätta höga mål för dig själv och arbeta fokuserat för att uppnå dem är en självklarhet för dig. Du har goda erfarenheter och vitsord från tidigare uppdrag som chef och ledare. Du har erfarenheter från att aktivt drivit förändrings- och förbättringsarbete samt stort intresse och förståelse för ekonomistyrning. Relevant högskoleutbildning samt flerårig erfarenhet av ledningsarbete är ett krav. Intervjuer hålls den 25 och 27 oktober.

Övrigt
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Anna Bunninger
Telefon 0380 51 89 64
Email Mejla Anna Bunninger
Område Nässjö
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 okt 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö kommun uppskattar drivna medarbetare som vill utveckla verksamheten. Vi letar efter talang och kompetens, och ger den som vill anta utmaningen stora möjligheter att utvecklas, personligt och professionellt. Vi förstår vikten av flexibilitet och förtroende, i gengäld förväntar vi oss engagemang och ansvar.

Vi har jobben - du har kompetensen.

Välkommen till oss.