Fritidsledare till fritidsgården Connection

Fritidsledare till fritidsgården Connection

Uppdraget som fritidsledare innebär att skapa en meningsfull fritid för barn och ungdomar. Fritidsledaren ska vägleda barn och ungdomar till att bli en del av ett demokratiskt och mångkulturellt samhälle samt lyfta deras självkänsla genom olika aktiviteter. Arbetet som fritidsledare innebär att planera, leda och utveckla fritidsverksamheten för ungdomar mellan 10-17 år. Arbete innebär vidare att: * Inspirera barn och ungdomar till lärande och utveckling av olika intressen. * Ta till vara på barn och ungdomarnas förmåga att lära sig nya saker genom att skapa och ge utrymme för deras kreativitet. * Samarbeta med kollegor och externa aktörer. För dig som har intresse och kvalifikationer för arbete i simhall, kommer 25 % tjänstgöring kunna erbjudas i Nässjö simhall för att uppnå heltid. Nässjö simhall ligger i samma byggnad som Connection och dina arbetsuppgifter i simhallen skulle företrädesvis vara kassahantering, badbevakning och eventuell medverkan i simundervisning.

Kvalifikationer
Du har med fördel fritidsledarutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Du är en god vuxen förebild och har förmåga att skapa goda relationer med framförallt barn och unga. Du ger ungdomarna möjlighet att utöva inflytande genom att engagera och involvera dem i verksamheten. Som person är du nyfiken, förändringsbenägen och duktig på att spana in behov, önskemål och trender i såväl närområdet som globalt. Du ser värdet i att utvärdera och reflektera över ditt och dina kollegors arbete i förhållande till ert uppdrag. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B- körkort är ett krav.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 3 nov 2020 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kultur- och fritidsförvaltningen vill positionera Nässjö kommun genom ett rikt och inspirerande kultur- och fritidsutbud med kultur- och fritidsanläggningar av god kvalitet. I Nässjö kommun finns idag två fritidsgårdar, en i centrala Nässjö och en i Forserum. Fritidsgårdarna ska vara en öppen plats för trygga och spännande möten i en drogfri miljö mellan unga människor, oavsett kön, funktionshinder, livsstil, etnisk bakgrund, politisk eller religiös åsikt. Vi söker nu en vikarierande fritidsledare till fritidsgården Connection i Nässjö. Connection är välbesökt av ungdomar i blandad ålder. Här erbjuds bland annat en musikstudio och ett biorum. Här jobbar du i ett arbetslag bestående av 3 andra fritidsledare där ni självständigt planerar och utvecklar verksamheten.