I tjänsten ingår att du i samråd och samarbete med befintlig barnbibliotekarie lägger upp arbetet för verksamheten med barn och unga. Detta gäller stort som smått; inköp, evenemang och strategier. Du ska vara beredd att arbeta brett för att få barn och unga intresserade av språk och läsning. Biblioteken står inför stora utmaningar så att hitta nya vägar för att uppfylla vårt uppdrag och utveckla verksamheten kommer att vara nödvändigt. Du kommer även att jobba konkret i biblioteket med till exempel yttre tjänstgöring.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Inom Kulturhuset Pigalle arbetar vi gränsöverskridande, varför ditt intresse för övriga kulturformer och verksamheter som erbjuds i huset bör vara stort och gärna dokumenterat. Du ska vara bekväm att jobba i team. Kreativitet, nyfikenhet och prestigelöshet är bra egenskaper för tjänsten ifråga. Tidigare erfarenheter av arbete med barn och bibliotek/ kultur är ett krav. Att du har körkort är ett krav.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 dec 2019 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nässjö biblioteks övergripande intention är "Berättelsernas bibliotek vill med ett förmedlande förhållningssätt vara lyhörda för närsamhällets behov, inspirera till de goda berättelserna, lusten till litteraturen och den angelägna bildningen." Barn och unga är en viktig målgrupp för oss, där framtiden formas. Nu vill vi förstärka vårt arbete med denna grupp. Vi är en Kultur och Fritidsförvaltning där biblioteket och evenemangsenheten verkar i Kulturhuset Pigalle. Personalstyrkan på stadsbiblioteket är ca 10 personer.