Utredare med juridisk inriktning

Utredare med juridisk inriktning

Som utredare hos oss befinner du mitt i händelsernas centrum och är delaktig i en spännande process som håller ett högt tempo. Du ansvarar för administrationen av kommunstyrelsens arbete. Det innebär att du skriver tjänsteskrivelser, föredrar ärenden vid beredning, sammanställer kallelse och deltar vid sammanträdet för att protokollera. Även parlamentariska nämnden och valnämnden faller under ditt ansvar. Inom enheten förekommer olika utredningsuppdrag allt från att svara på en motion till att lämna yttrande på förslag från annan myndighet. I detta arbete är du en given kugge. I tjänsten ingår också att stödja och råda kommunens förvaltningar och bolag i deras juridiska frågor samt att vara kommunens expert gällande kommunallag, förvaltningslag och offentlighets- och sekretesslag. Du tillhör kommunledningskontorets kanslienhet, som består av sju medarbetare inklusive chef. Enhetens medarbetare samarbetar och hjälps åt att lösa gemensamma arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en samhällsvetenskaplig högskoleutbildning med juridisk inriktning. Vi ser helst att du har arbetat inom offentlig sektor och är bekant med den lagstiftning som är utgångspunkten för vårt verksamhetsområde, till exempel kommunallag, förvaltningslag samt offentlighets- och sekretesslag. Uppdraget som utredare har ett skriftligt fokus och därför är det viktigt att du kan uttrycka dig på ett korrekt och lättförståeligt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi önskar din ansökan snarast då urval sker löpande, dock senast den 5 maj 2019. Skicka din ansökan via Offentliga jobb. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa enhetschef Stina Thunberg tel. 0380-51 80 66 till och med den 12 april 2019. Därefter kontaktas avdelningschef Katrin Fritz, tel. 0380-51 80 21 eller kommunledningsstrateg Cecilia Gerhardsson, tel. 0380-51 80 52.

Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Juridik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Till Nässjö kommun söker vi en utredare med juridisk inriktning.