Kommunarkivarie och registrator med digital inriktning

Kommunarkivarie och registrator med digital inriktning

I ditt uppdrag ingår bland annat att ansvara för kommunens digitala och fysiska arkiv där kommunens information bevaras för framtiden. Nässjö kommun arbetar aktivt med att utveckla sin informationsförvaltning. Du kommer ha en viktig roll i att stötta det arbetet och driva frågan att utveckla informationshanteringen, samt utbilda och informera olika instanser inom kommunen och kommunkoncernen. Du får en nyckelroll där du har möjlighet att påverka utvecklingen av framtidens arkivering! I dina uppgifter ingår att dagligen registrera och diarieföra inkommande post och andra handlingar. Du ansvarar för nämndsekretariat när ordinarie sekreterare behöver ersättare vilket innebär att du skriver tjänsteskrivelser, föredrar ärenden vid beredning, sammanställer kallelser och skriver protokoll på sammanträdet. Du tillhör kommunledningskontorets kanslienhet, som består av sju medarbetare inklusive chef. Enhetens medarbetare samarbetar och hjälps åt att lösa gemensamma arbetsuppgifter. Innehållet i tjänsten kan delvis formas beroende på din erfarenhet och profil.

Kvalifikationer
Vi söker dig med en för området relevant högskoleutbildning inom t.ex. samhällsvetenskaplig eller humanistisk linje, gärna med arkivkunskap eller motsvarande erfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande arbete och verksamhetsområde sedan tidigare. Som person är du strukturerad och noggrann med en god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt. Du är en trygg och stabil person som har lätt för att samverka med andra på ett professionellt och serviceinriktat sätt. Vidare trivs du med att arbeta med flera kontaktytor där du har lätt för att skapa långsiktiga relationer samtidigt som du trivs med att arbeta självständigt då rollen ger mycket frihet under ansvar. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Vi önskar din ansökan snarast då urval sker löpande, dock senast den 5 maj 2019. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa enhetschef Stina Thunberg tel. 0380-51 80 66 till och med den 12 april 2019. Därefter kontaktas avdelningschef Katrin Fritz, tel. 0380-51 80 21 eller kommunledningsstrateg Cecilia Gerhardsson, tel. 0380-51 80 52.

Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Till Nässjö kommun söker vi en kommunarkivarie och registrator.