Ekonomichef till Kanonaden Entreprenad i Nässjö

Ekonomichef till Kanonaden Entreprenad i Nässjö

Kanonaden Entreprenad är en växande koncern som utvecklas tillsammans med sina kunder och medarbetare. Vi söker nu en ekonomichef till vårt huvudkontor i Nässjö där du kommer att bli en viktig pusselbit i att leda och utveckla det fortsatta ekonomiska arbetet i koncernen. Tjänsten är en ersättning för en kommande pensionsavgång.

I rollen som ekonomichef har du det övergripande ansvaret för ekonomifunktionen och leder dina medarbetare i det dagliga ekonomiska arbetet. Rollen är såväl strategisk som operativ där du driver en kontinuerlig utveckling av arbetssätt, system, flöden och processer men också arbetar aktivt med redovisningen. Kanonaden står inför implementering av ett nytt ekonomisystem, som ekonomichef blir din roll att driva och leda arbetet. Du har ansvar för fyra medarbetare och ingår i ledningsgruppen med rapportering till moderbolagets VD samt huvudägaren AF - Gruppen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Ekonomichef:
 • Ansvara för det dagliga ekonomiska arbetet i koncernen
 • Analysera och följa upp företagets resultat
 • Bevaka bolagets lönsamhet
 • Granska och analysera investeringsärenden
 • Delta i och bidra till koncernövergripande strategiska ekonomiarbetet
 • Sammanställa och upprätta månatliga underlag beträffande ekonomi till huvudägare
 • Leda och samordna underställd personal på ekonomiavdelningen
 • Driva aktuella projekt inom ekonomiområdet
 • Ansvara för arbetet med redovisning och bokslut, projektredovisning
 • Medverka i företagets utveckling framåt


Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har en ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande och minst femårs erfarenhet av tidigare roll som Ekonomichef. Du har ett stort systemintresse och är van användare av Officepaketet, speciellt Excel. Har du tidigare arbetat inom något byggföretag med projektredovisning ser vi det som meriterande. Du behärskar svenska såväl i tal som skrift.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som Ekonomichef är du lösningsorienterad, strukturerad med god analytisk förmåga. Som person är du enkel och trivs i en bred roll där du får vara med och påverka och utveckla, både företaget och dig själv. Du har god samarbetsförmåga och trivs med att leda och utveckla andra. Då rollen har breda kontaktytor är det viktigt att du har en god social förmåga och kan kommunicera med olika personer i organisationen.

Vad erbjuder Kanonaden Entreprenad dig?

Hos Kanonaden Entreprenad blir du en del i ett väletablerat bolag där varje enskild medarbetare är delaktig i framgången! Medarbetarna med deras engagemang och kompetens är Kanonaden Entreprenads viktigaste resurs.

Självfallet är vi medlemmar i Byggföretagen (tidigare BI) och följer gällande kollektivavtal. Utöver fast lön och förmånsbil erbjuds alla anställda friskvårdsbidrag, del i vinstdelnings-program samt deltagande i aktie- och optionsprogram för anställda i dotterbolag till AF Gruppen ASA.

Placeringsort: Nässjö

Om Kanonaden Entreprenad

Kanonaden är ett anläggningsföretag vars affärsidé är att alltid vara kostnadseffektiv i alla delar av byggprocessen. Genom fokusering inom flera teknikområden skapar man mervärden för sina kunder och sig själva. Vid sidan av traditionella anläggningsarbeten har man specialiserat sig på uppdrag förknippade med utbyggnad av energianläggningar i form av fjärrvärme, kabelförläggning, kraftvärme- och vindkraftverk. Bolaget har idag 380 anställda och omsätter cirka 2,2 mdkr. Huvudkontoret ligger i Nässjö och utöver detta finns ytterligare kontor på 11 orter runtom Sverige.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Kanonaden Entreprenad med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig regionchef på Meritmind, Catharina Bülow 073 653 13 21, catharina.bulow@meritmind.se. I den här processen har vi en längre ansökningsperiod och intervjuer kommer att ske efter semestrarna, i augusti.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna. Välkommen med din ansökan!
Sökord: Ekonomichef, CFO, Ekonomiansvarig
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)