Verksamhetschef elevhälsan

Verksamhetschef elevhälsan

Du är ansvarig för elevhälsan och dess cirka 30 medarbetare med olika professioner. I din roll är du direkt underställd förvaltningschef och tillhör förvaltningens ledningsgrupp. Du arbetar nära verksamhetscheferna inom förskola, grundskola och gymnasiet. Bland annat ingår följande i tjänsten: * Tillsammans med personal driva och utveckla verksamheten * Bedriva systematiskt kvalitetsarbete * Följa upp elevhälsoarbetet * Följa upp förebyggande och hälsofrämjande insatser * Utvärdera verksamheten * Representera förvaltningen i olika nätverk inom området * Skriva in elever i särskolan * Samordna processen kring uppskjuten skolplikt

Kvalifikationer
Vi söker dig som har mångårig erfarenhet som chef och ledare, gärna inom aktuellt område. Du har självklart högskoleutbildning inom ett relevant område. Förutom dina kunskaper och erfarenheter är det givetvis viktigt vem du är som person. I ditt ledarskap är du engagerad, professionell, transparent och modig. Tillsammans med dina medarbetare tar du ansvar för att alla barn och elever ska lyckas. Vi tror att du som söker den här tjänsten är strategisk och utvecklingsinriktad. Du har lätt för att samarbeta och det är naturligt för dig att representera verksamheten i olika forum. Du har ett tillitsbaserat ledarskap och trivs i en kultur som präglas av öppenhet och barn- och elevfokus. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 feb 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nu söker vi på barn- och utbildningsförvaltningen en verksamhetschef för elevhälsan. Vi är en stor förvaltning med 1 300 medarbetare som fokuserar på att skapa en bra förskola, grundskola, gymnasieskola och särskola. Elevhälsan är centralt organiserad och består av psykologer, kuratorer, skolsköterskor, skolläkare, specialpedagoger och logoped. Vår arbetsplats präglas av ett strukturerat och målstyrt arbete för att skapa de bästa förutsättningarna för barn och elever i våra verksamheter. Elevhälsans mål är att skapa en positiv lärandesituation och stödja barn och elevers utveckling mot målen. Som verksamhetschef för elevhälsan utgår du ifrån ditt kontor i Stadshuset men verksamheten bedrivs på skolor och i elevhälsans hus.