Socialpedagog till team på Runnerydsskolan

Socialpedagog till team på Runnerydsskolan

I uppdraget som socialpedagog har du en relativt fri roll i teamet för att snabbt och fritt kunna växla mellan främjande, förebyggande och åtgärdande arbete. Du stödjer eleverna både utanför och under lektionerna. Relationsskapande är en självklar del av din tjänst. I ett nära samarbete med både ledning, teamet och lärare hjälper du eleverna att lyckas i både skolan och livet.

Kvalifikationer
Utbildad socialpedagog eller likvärdig utbildning. Du har lätt för att samarbeta, men också ta egna initiativ och vara självgående. Du är skicklig på att skapa professionella relationer med såväl elever, kollegor, chefer och andra personer. Som person är du positiv och ser möjligheter istället för hinder. Du har ett intresse för att se hur vi kan främja och förebygga för alla elever och elever med särskilda behov. Har du kunskap inom lågaffektivt bemötande, CPS eller andra relevanta metoder är det meriterande.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 apr 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ökat lärande - likvärdighet - mötesplatser; tre viktiga kärnvärden som genomsyrar allt arbete i Nässjö kommuns skolor, den medelstora kommunen med ca 30.000 invånare på det Småländska höglandet. För att förverkliga detta har kommunfullmäktige antagit ett strategiskt och långsiktigt utvecklingsarbete för förskola och skola i Nässjö kommun. Inom barn- och utbildningsförvaltningen arbetar vi medvetet och målinriktat för att ge varje barn och elev de verktyg som krävs för att söka kunskap i livet. Målet är att varje barn och elev ska få utvecklas efter sina förutsättningar och känna glädje och stolthet över sina framgångar. Välkommen till Runnerydsskolan. Vi är en skola med ca 600 elever med 4-5 paralleller i varje årskurs. På personalsidan utgör varje årskurs ett arbetslag. Du kommer att ingå som en viktig del i vårt coachande team runt eleverna i främst åk 4-6. I teamet ingår olika professioner där alla kommer spela en viktig roll för att på olika sätt hjälpa eleverna att få goda förutsättningar i skolan. En del i samtliga tjänster kommer vara att hjälpa elever, stötta lärare i klassrummet och delta i samtal/möten på arbetslagsnivå. Vi tror att en grund för att trivas i dessa tjänster är att man är en stabil vuxen förebild som brinner för att hjälpa eleverna där de är och som har ett samarbetande förhållningssätt. Skolan har en lång tradition av att vara mångkulturell och vi är stolta över att erbjuda eleverna en modern flexibel lärmiljö där individens behov får vara i centrum. Alla elever har tillgång till digitala verktyg och alla klassrum är utrustade Clevertoch. Vår IT-pedagog och bibliotekarie finns som stöd för utveckling av undervisningen.