Som skolsköterska kommer du att vara en del av den centrala elevhälsan, men du kommer utgå ifrån Brinells högstadium som är en 7-9 skola med cirka 360 elever. Uppdraget som skolsköterska innebär att vara delaktig i att skapa en skolmiljö som främjar lärande och där barn och elever trivs och stimuleras. Fokus ligger på att arbeta förebyggande och hälsofrämjande. Du kommer bland annat att arbeta förebyggande genom hälsosamtal för att identifiera och förebygga hälsorisker och vid behov motivera till förändrade levnadsvanor. Som skolsköterska deltar du även aktivt i skolornas elevhälsoteam. I vår kommun finns det många som värnar om elevers hälsa och du kommer därför att samverka med en rad olika professioner; bland annat rektor, specialpedagoger, socialtjänst, vårdgivare, lärare, skolpsykologer och skolläkare. Som skolsköterska har du en viktig roll i vår organisation och vi är måna om att du ska få en bra introduktion. När du börjar hos oss kommer du därför att få en introduktion av en erfaren skolsköterska. Som stöd vid introduktionen finns även en upparbetad metodbok.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en sjuksköterskeutbildning med påbyggnad till skolsköterska, distriktssköterska eller barnsjuksköterska. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att möta elever i olika situationer. Förutom din utbildning och erfarenhet är det givetvis viktigt vem du är som person. Du är trygg och stabil och skiljer på personliga och professionella relationer. Du arbetar bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt.

Kontaktperson: Nuvarande elevhälsochef går i pension och ny elevhälsochef tillträder den 1 juni. Den nya elevhälsochefen kommer att hålla i intervjuerna, men fram till dess kan Anna-Carin och Eveline kontaktas vid frågor. Anna-Carin är både skolsköterska med medicinskt ledningsansvar och kontaktperson för Vårdförbundet. För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 juni 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nu söker vi på barn- och utbildningsförvaltningen en skolsköterska till en av våra grundskolor. I förvaltningen arbetar vi medvetet och målinriktat för att ge varje barn och elev de verktyg som krävs för att söka kunskap i livet. Målet är att varje barn och elev ska få utvecklas efter sina förutsättningar och känna glädje och stolthet över sina framgångar.

Hur är det då att arbeta som skolsköterska i Nässjö kommun? Så här beskriver en av våra skolsköterskor det: Att vara skolsköterska är mycket inspirerande då arbetet växlar från enskilda möten med elever, vårdnadshavare och personal som man samarbetar med, till hälsolektioner där du möter en hel klass eller en del av en klass. Som skolsköterska är man med i ett team med påverkansmöjligheter på grupp- och organisationsnivå. Ofta tror man nog att skolsköterskan endast träffar enskilda elever och plåstrar om, men vi gör så otroligt mycket mer. Som skolsköterska i Nässjö kommun har jag ett mycket varierande arbete med stor möjlighet att lägga upp mitt eget arbete och arbetsdag.