Rektor Brinellgymnasiet

Rektor Brinellgymnasiet

Vi söker en rektor till vår gymnasieskola, som vill vara med och utveckla en verksamhet där elevernas ambitioner står i centrum. Som det ser ut nu ingår ansvar för det Samhällsvetenskapliga programmet, Estetiskt program och Hantverksprogrammet, men också ansvar för vissa gymnasieövergripande frågor. I uppdraget ingår att tillsammans med ledningsgruppen, personal och elever verka för att Brinellgymnasiet även i framtiden förblir en personal och elever verka för att Brinellgymnasiet även i framtiden förblir en attraktiv skola där elever med olika bakgrund och språk möts med de allra bästa förutsättningarna för att nå goda resultat. Du har verksamhets-, personal- och ekonomiansvar för ditt rektorsområde. Som pedagogisk ledare har du en nyckelroll att tillsammans med personalen utveckla verksamheten mot dess mål. Vi erbjuder ett utmanade arbete med mycket ansvar och goda möjligheter att påverka. Du kommer arbeta i en miljö som präglas av samarbete, både internt och externt. Tillsammans med ledningsgruppen leder och driver du Brinellgymnasiets utveckling framåt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen med pedagogisk inriktning, gärna med erfarenhet från gymnasieskolan. Meriterande är erfarenhet av chefsuppdrag och om du gått eller påbörjat den statliga rektorsutbildningen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med kulturell mångfald. Som person kännetecknas du av en positiv inställning och ett lösningsfokuserat arbetssätt. Du har en mycket god förmåga att skapa goda relationer till medarbetare, elever och vårdnadshavare. Vi värdesätter förmågan att tänka strategiskt genom att förstå konsekvenser och bedöma vad som är mest lämpligt för verksamheten som helhet. Du har förmågan att strukturera och planera ditt arbete och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter då du ser möjligheter i förändringar. Vi ser att du har en god förståelse för hur individer tar till sig olika kunskaper och människors olika förutsättningar och bakgrunder.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 mars (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ökat lärande - likvärdighet - mötesplatser; tre viktiga kärnvärden som genomsyrar allt arbete i Nässjö kommuns skolor, den medelstora kommunen med över 31.000 invånare på det Småländska höglandet. För att förverkliga detta har kommunfullmäktige antagit ett strategiskt och långsiktigt utvecklingsarbete för förskola och skola i Nässjö kommun. Inom barn- och utbildningsförvaltningen arbetar vi medvetet och målinriktat för att ge varje barn och elev de verktyg som krävs för att söka kunskap i livet. Målet är att varje barn och elev ska få utvecklas efter sina förutsättningar och känna glädje och stolthet över sina framgångar. Brinellgymnasiet är en kommunal gymnasieskola med ca 1250 elever och mer än 200 anställda. Hit kommer varje dag elever från flera kommuner på det småländska höglandet för att förverkliga sina ambitioner. Skolan har utbildningar inom många olika områden och eleverna når bra resultat.