Lärare till Flexenhet/Resurscentrum på Norråsaskolan 7-9

Lärare till Flexenhet/Resurscentrum på Norråsaskolan 7-9

Är du villig att göra något spännande och utvecklande? Vi har över tid sett ett ökat behov av att kunna stötta våra elever både med struktur, anpassningar och särskilt stöd i ett mindre sammanhang. Därför söker vi dig som är driven och vill vara med och bygga upp vårt nya resurscentrum som ska starta hösten 2020. Där kommer du tillsammans med två speciallärare ha ett övergripande pedagogiskt ansvar för skolans elever som har sin tillhörighet i en grundskoleklass men får delar av den dagliga undervisningen i en så kallad flex-grupp. Eleverna kan antingen vara där enstaka lektioner, del av dag eller heldagar. Det kommer se annorlunda ut för varje elev och det är oerhört viktigt att eleven känner en tillhörighet i sin ordinarie klass samt att det är elevens behov som styr. Till gruppen kommer även flera assistenter och andra lärare vara knutna och du kommer ha ett tätt samarbete med skolans EHT-team Tjänsten kommer att ha sitt huvuduppdrag i undervisning i skolans flex-grupp där du möter elever som behöver undervisning i ett mindre sammanhang. Du kommer att ansvara för planering, genomförande, uppföljning och utvärdering av undervisningen i de ämnen som eleven läser. I uppdraget ingår att utveckla verksamheten med en lärmiljö som är tillgänglig och anpassad efter elevernas behov. Du formulerar individuella planer för eleverna utifrån deras behov och förutsättningar. Du hjälper till att kartlägga elever och i samarbete med lärare säkerställer du ett inkluderande förhållningssätt i elevernas arbetsmiljö med de anpassningar som de behöver.

Kvalifikationer
Exempel på meriterande kvalifikationer: - Legitimerad lärare med behörighet att undervisa i grundskolan. Gärna från åk 4-9. - Har med fördel examen i specialpedagogik och svenska som andraspråk. - God kunskap och erfarenhet kring NPF. - Erfarenhet av ett inkluderande arbetssätt som gynnar elevernas utveckling. - Erfarenhet av att driva verksamhetsutveckling som innebär att organisera elevers lärande på grupp- och individnivå. - Du är en positiv, lugn och ansvarstagande person som har god förmåga att samverka med elever, vårdnadshavare och arbetskamrater. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden varför du gärna får skicka in din ansökan redan idag! Tjänsten kan tillsättas under ansökningstiden.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://nassjo.se/barn-och-utbildning/grundskola/norrasaskolan.html
Sista ansökningsdag 30 maj 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ökat lärande - likvärdighet - mötesplatser; tre viktiga kärnvärden som genomsyrar allt arbete i Nässjö kommuns skolor, den medelstora kommunen med ca 30.000 invånare på det Småländska höglandet. För att förverkliga detta har kommunfullmäktige antagit ett strategiskt och långsiktigt utvecklingsarbete för förskola och skola i Nässjö kommun. Inom barn- och utbildningsförvaltningen arbetar vi medvetet och målinriktat för att ge varje barn och elev de verktyg som krävs för att söka kunskap i livet. Målet är att varje barn och elev ska få utvecklas efter sina förutsättningar och känna glädje och stolthet över sina framgångar.