Lärare i fritidshem

Lärare i fritidshem

Som lärare i fritidshem både för låg- och mellanstadiet ansvarar du för fritidspedagogisk undervisning (FRIS) under den obligatoriska delen av skoldagen. Utifrån intresse och behörighet har du även möjlighet att undervisa i ett ämne. För att möjliggöra att du lyckas i ditt uppdrag har du väl avsatt tid för planering, utvärdering och reflektion. På skolan sker detta både enskilt, tillsammans med klasslärare, i fritidshemmets arbetslag och gemensamt med övriga lärare i fritidshem. Tillsammans med alla lärare i fritidshem i Nässjö kommun får du möjlighet att utveckla din yrkeskompetens utifrån kontinuerliga och riktade kompetensutvecklingsinsatser. Detta sker enligt kommunens övergripande kompetensutvecklingsplan för lärare i fritidshem. Vi söker dig som har ett stort engagemang vill göra skillnad både för elever och samhället i stort. Tillsammans med dina kollegor utvecklar ni verksamheten och arbetar kontinuerligt med systematiskt kvalitetsarbete för att utvecklas.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad Lärare i Fritidshem. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att ansvara för fritidshemmets undervisning från förskoleklass till årskurs 6.

Vi erbjuder en introduktion och mentor för nyanställda. För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 mars (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ökat lärande - likvärdighet - mötesplatser; tre viktiga kärnvärden som genomsyrar allt arbete i Nässjö kommuns skolor, den medelstora kommunen med ca 30.000 invånare på det Småländska höglandet. För att förverkliga detta har kommunfullmäktige antagit ett strategiskt och långsiktigt utvecklingsarbete för förskola och skola i Nässjö kommun. I detta medvetna målinriktade arbete är Runnerydsskolan Nässjös Flaggskepp. Tillsammans skapar vi undervisning, där varje elev får verktygen som krävs för att bli en ansvarstagande medborgare. På Runnerydsskolan får du tillsammans med elever och kollegor möjlighet att utvecklas, känna glädje och stolthet över framgångar i en av Sveriges modernaste skolor. På Runnerydsskolan blir du en del av ett mångkulturellt sammanhang. Här blir du utmanad och får möjlighet att växa både i din roll som lärare och som människa. Närområdets möjligheter skapar förutsättningar för att organisera undervisning utifrån läroplanens intention. Till exempel finns skog, park, bibliotek, sim- och idrottshall på gångavstånd. Skolgården inbjuder till lustfylld lek och lärande. Känslan av att jag duger och att vi tillsammans skapar en lustfylld och lärorik skola genomsyrar kollegornas förhållningssätt.