Förskollärare till Runneryds Västra förskola

Förskollärare till Runneryds Västra förskola

Du kommer att leda och utveckla undervisning på förskolan och kommer även ingå i förskoleområdets utvecklingsgrupp. Du kommer att vara med och arbeta fram lärmiljöer och arbetssätt med fokus på hållbar utveckling och återbruk med ett Reggio Emilia inspirerat arbetssätt. Här kommer du att tillhöra en utbildning där du får möjlighet att prova dina idéer tillsammans med dina kollegor. Sånt gillar vi!

Kvalifikationer
För oss är det viktigt med erfarenhet, men det är ännu viktigare att du är rätt person. Det är inte vad du har gjort, utan vad du kommer att bidra med tillsammans med oss som är det viktiga. Vi söker dig nyexaminerad eller legitimerad förskollärare med en förmåga att se möjligheter, lösningar, har god samarbetsförmåga och har en förmåga att skapa goda relationer till barn, vårdnadshavare och kollegor. Du är medforskande och reflekterande samt vågar prova på lösningar som driver förskolans utbildning framåt. Genom din öppenhet och nyfikna förhållningssätt vågar du förändra det som behöver förändras. Det är en självklarhet för dig att systematiskt utvärdera och kvalitets höja utbildningen och att du ser digitalitet som en naturlig del i undervisningen, samt att du har ett intresse för att utveckla nya arbetsmetoder och sprida kunskap och erfarenheter till dina kollegor. Som tillsvidareanställd i kommunen ingår förmåner såsom ett digitalt verktyg och arbetskläder. Alla förskolor i kommunen har fem kompetensutvecklingsdagar per år.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag. Rekrytering sker löpande.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.nassjo.se
Sista ansökningsdag 10 mars 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi tror på barns förmåga, och vi tror på dig. Nu har vi en förskollärartjänst där uppdraget är att tillsammans med kollegor, och med handledning av en förskollärare med utvidgat utvecklingsuppdrag, bedriva undervisning på Runneryds Västra förskola i Nässjö. Som förskollärare hos oss arbetar du för allas lika värde i en lustfylld lärandemiljö som är förskolornas vision. Vi tror på, och vi är faktiskt lite kända för delaktighet bland medarbetare. Dessutom gillar vi korta beslutsvägar där alla kan göra sin röst hörd och vara med och påverka. Förskolan i Nässjö har egen verksamhetschef, utvecklingsledare, IT-pedagoger, förskollärare med utvidgat utvecklingsuppdrag samt högt antal specialpedagoger sett till antal förskolor. Du vill något! Det vill vi med och därför letar vi nu efter dig! Vi erbjuder alla nyutexaminerade förskollärare en mentor samt en introduktion i arbetet. Allt för att Du ska känna dig så förberedd som möjligt. Runneryds västra förskola ligger i ett flerbostadshus i stadsdelen Runneryd. På förskolan arbetar vi med minskade barngrupper och består av totalt tre grupper: Kotten, Stubben och Stenen. Inom promenadavstånd finns Ingsbergssjön, kulturhus med bibliotek, stadsparken med lekplats, naturlekplats och hembygdsparken. Runneryds västra förskola är mångkulturell och arbetar mycket med språket. Vi skapar förståelse genom att visualisera så mycket som möjligt genom bilder, konkret material och teckenkommunikation. Att medvetet benämna ord och begrepp för det vi gör stärker barnens språkutveckling. Vi uppmärksammar barnens modersmål tillsammans med svenska språket.