Förskollärare till Målens förskola

Förskollärare till Målens förskola

Du planerar, genomför, följer upp och utvecklar utbildningen mot förskolans mål tillsammans med barnen och dina kollegor, alltid med barnets bästa i fokus. Här är utveckling centralt och för oss är det lika viktigt att du upplever en personlig utveckling som att utbildningen utvecklas. Du bidrar genom att vara professionell, medveten och en reflekterande pedagog. För att tjänsten ska gälla tillsvidare krävs att du har förskollärarlegitimation.

Kvalifikationer
För oss är det viktigt med erfarenhet, men det är ännu viktigare att du är rätt person. Det viktiga är inte vad du har gjort, utan vad du kommer att göra hos och tillsammans med oss. Vi söker dig med legitimation och behörighet inom förskola eller som snart är färdig med din utbildning. Som person är du nyfiken och du vågar och vill förändra det som behöver förändras. Det är en styrka att du har god kommunikativ förmåga och personlig mognad är en förutsättning för att du ska vara trygg i din yrkesroll. Du har ett öppet, positivt nyfiket förhållningssätt som skapar goda relationer till barnen, vårdnadshavare och kollegor. Du är väl förtrogen med förskolans läroplan och styrdokument. Eftersom vi arbetar med språkutveckling och pedagogisk dokumentation behöver du ha god svenska i tal och skrift.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Inför rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.
Mer info
Område Nässjö
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.nassjo.se
Sista ansökningsdag 12 okt 2020 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Som förskollärare hos oss arbetar du för "allas lika värde i en lustfylld lärandemiljö" som är förskolans vision. Nu söker vi dig som har förskollärarlegitimation eller som snart är färdig med din utbildning till förskollärare. Tillsammans med oss på Målens förskola får du möjlighet att ge barnen förutsättningar till vidare utveckling och lärande. Arbetet genomsyras av en nyfikenhet på barns lärande och undervisningen är alltid en central del i ditt uppdrag. Undervisningen sker både spontant och planerat och utgår från barnens intressen och vetgirighet. Förskolans arbete präglas av att stimulera barns språkutveckling. Alla medarbetare på förskolan deltar i skolverkets utbildning "Läslyftet" som bygger på kollegialt lärande. Där lägger vi stor vikt vid att tillsammans med barnen ge dem förutsättningar att kommunicera på olika sätt så att det ges många tillfällen att utveckla språket. Förskolan arbetar även med hållbar utveckling genom att skapa förutsättningar för barnen att utveckla en förståelse om vår miljö och hur de val vi gör bidrar till hållbar utveckling. Målens förskola är belägen i Nässjö ca 15 minuters promenad från tågstationen och består av fem avdelningar. Förskolan har en inspirerande inomhusmiljö med en stor gemensam plats för möten mellan barn-barn och barn-pedagoger. På vår utegård finns stora gräsytor som inbjuder till lek. I Nässjö kommun arbetar ett stort antal mycket engagerade medarbetare, som året runt utför ett av de viktigaste yrkena vi har. Vi tror på, och vi är faktiskt lite kända för den upplevda delaktigheten bland medarbetare. Tillsammans har vi tagit fram både en vision och en verksamhetsidé. Dessutom gillar vi korta beslutsvägar där alla kan göra sin röst hörd och dessutom vara med och påverka. Vår kultur präglas av en attityd där ingenting är omöjligt. Vi levererar resultat och lär av varandra. Förskolorna i Nässjö har verksamhetschef, utvecklingsledare, IT-pedagoger, förskollärare med utvidgat utvecklingsuppdrag samt en hög andel specialpedagoger sett till antal förskolor, så här finns det fokus på förskolan och möjlighet att utvecklas. Och nu letar vi efter dig! Alla förskolor i kommunen har fem kompetensutvecklingsdagar per år. För tillsvidareanställd personal har vi fria arbetskläder för utomhusbruk och ett eget digitalt verktyg. Vi erbjuder alla nyutexaminerade förskollärare en mentor samt en i övrigt utvecklad introduktion i arbetet. Allt för att du ska känna dig så förberedd som möjligt. Här kommer du dessutom att tillhöra en verksamhet där du får möjlighet att prova dina idéer. Sånt gillar vi!